Søk i arkivet

VISES: Alle som aktiverer sin Embark-app under Færder?n, vil bli vist i kartet som legges ut på SEILmagasinets Færderseilas-side.
VISES: Alle som aktiverer sin Embark-app under Færder?n, vil bli vist i kartet som legges ut på SEILmagasinets Færderseilas-side.

FÆRDERSEILASENVis de hjemme hvor du er!

Med enkle grep kan du vise alle som er hjemme hvor du er i Færderseilasen.

Oppskriften er svært enkel:

• Last ned appen «Embark» i App Store eller Google Play
• Registrer deg som bruker
• Tillat at «Embark» viser i kartet hvor du er

Gjør du dette, vil båtens posisjon vises i kartet som er lagt ut på SEILmagasinets Færderseilas-side. Da kan alle se hvor du er – og hvordan det går med dere. Og du kan se hvordan dere ligger an i fohold til konkurrentene. Forutsetningen er selvfølgelig at så mange som mulig foretar seg de tre grepene:

• Last ned appen «Embark» i App Store eller Google Play
• Registrer deg som bruker
• Tillat at «Embark» viser i kartet hvor du er

Kristin Omholt-Jensen i Embark, som er en norsk karttjeneste, gir den spesifikke oppskriften for tilgjengeliggjørelse slik:

1 Åpne meny og trykk trafikk - > trykk «slå på Embark trafikk»
2 Trykk på endre/legg inn informasjon om din båt og be folk legge inn informasjon om båten (i alle fall navn på båten)

Må være innlogget

Alle som vil vise seg frem i Embark-kartet må være innlogget under seilasen; du må med andre ord ha gitt Embark tilgang til mobiltelefonens posisjon. Det er det ene.

Det andre er at også de som skal se båtenes posisjon, må være innlogget i Embark. Det betyr at om du har et publikum der hjemme, så tips også dem om å laste ned Embark-appen – eller Embark på PC-en. Da vil de kunne se alle båtene som har tilgjengeliggjort sin posisjon.

– Vi har dessverre ikke noen filterfunksjon ennå som gjør at du kun kan se kun Færder-deltagerne, så du vil se alle båtene i området i karet. Og nettopp derfor er det fint om den som vil vise posisjonen sin, som vi håper mange vil, for eksempel merker den med båtens navn, sier Kristin Omholt-Jensen i Embark.

Flere andre funksjoner

I Embark kan du også lagre sporet ditt som viser hvor du har seilt – og du kan spare på det til neste år. Embark har også en rekke andre muligheter. Det er først og fremst et sjøkart, men i tillegg til det kan du legge inn både bilder og kommentarer – og dele disse med andre seilere.

Du kan med andre ord også bruke Embark i sommerferien og under høstens seilaser.

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen