Det handler om Tokyo 2020

MIAMI: Tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup, som representerte Norge under OL i Rio de Janeiro 2016, sesongdebuterer under verdenscupregattaen i Miami i USA i januar 2018.
LINE FLEM HØST: Line Flem Høst fra KNS er blitt Norges fremste OL-kort i Laser Radial-klassen, og vil etter all sannsynlighet bli tatt ut på NSFs OL-lag for sesongen 2018.
NACRA 17: Nicolas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen har opparbeidet seg solid erfaring i Nacra 17 som enslige norske svaler i klassen, og med enda et norsk lag i denne klassen er det grunn til å tro at det vil bety ytterligere fremgang.

Speiding på OL-banene

2017 har vært et olympisk hvileår for norske seilere. Nå rettes blikket for alvor mot OL i Tokyo i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Med OL snaue tre år unna dreier norsk eliteseiling seg nå hovedsakelig om forberedelser to de olympiske seilasene i Tokyo i 2020. Regattaen vinner sted ved Enishoma i Sagami-bukten noen mil sør for Tokyo, på de samme banene som OL ble avviklet i 1964. Sportssjef i Norges Seilforbund, Rigo de Nijs, hadde i oktober med seg Anders Pedersen, Helene Næss, Mathias Mollatt og trener Peer Moberg til OL-banene der de systematisk gikk gjennom vind- og strømforhold for å få et bedre overblikk over hva som vil møte dem i 2020. I tillegg deltok Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst samtidig i regattaen Enoshima Olympic Week, der mange av seilerne fra verdenscup-regattaen i Gamagori også benyttet muligheten, da de først var i Japan, til å bli kjent med de lokale forholdene.

Nordmennene fikk fire korte, men nyttige dager der de observerte forholdene fra tre RIB-er som skiftet på å følge seilasene på de ulike banene.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER