Norges Seilforbund

Motivasjon skal gi rekruttering

– Hvordan motivere og derigjennom rekruttere; det blir den røde tråden under Norges Seilforbunds klubbkonferanse 17. og 18. mars. Konferansen er åpen for alle.

Publisert Sist oppdatert

– De aller fleste temaene og foredragene vi har på klubbkonferansen, skal på hver sin måte forhåpentlig føre til økt rekruttering til seiling og seilforeningene, sier Norges Seilforbunds 1. visepresident, Torunn Sæthre.

Hun var den drivende kraft for den første klubbkonferansen som ble avholdt i 2016, og hun er det også for konferansen i 2018. Konferansen i 2016 ble så vellykket at det nå vil bli et innslag i seil-Norge annet hvert år – i utakt med seiltingene som også avholdes med et år imellom.

Torunn Sæthre forteller at klubbkonferansen 2018 innholder en rekke seanser og avdelinger. Spesielt trekker hun frem noe som kalles «Sjøslaget», som vil være en diskusjon mellom regattaseilere og regatta-arrangører om hva de tenker er vesentlige elementer i et arrangement for at det skal bli vellykket og trekke mange deltagere. Arrangørene har gjerne sitt fokus, mens deltagerne kanskje ønsker noe annet. Dette håper man å kunne belyse gjennom sjøslaget.

– Under årets konferanse håper vi å få til en toveiskommunikasjon. Etter mange av foredragene vil vi involvere deltagerne og lage gruppediskusjoner, hvoretter gruppen skal fremlegge hva de er kommet frem til. På den måten håper vi å få frem noen konklusjoner etter hver seanse som det kan bygges videre på, sier Torunn Sæthre

Av andre temaer som vil stå på dagsorden under klubbkonferansen, nevner hun klubbeide båter og delingsmodeller, regattahåndteringssystemer, gjennomføring av sommerleire og integreringsarbeid og sosialt ansvar. Når det gjelder det siste vil de som står bak tiltaket «Vindskift» i KNS, der de drar ut på sjøen med personer og miljøer som normalt ikke sogner til det våte element, fortelle om sin virksomhet og sine erfaringer

Lysakerfjorden Brettseilerforening vil fortelle om sine erfaringer med å ansette en aktivitetsleder i foreningen.

– Vi ønsker å forsøke å belyse hva som skjer med en forening når den går til det skritt å ansette en person. Vil det bare være en ekstra utgiftspost, eller vil en slik person kunne finansiere sin egen lønn ved å skape mer aktivitet og rekruttere flere medlemmer?

I anledning av klubbkonferansen vil det også bli årsmøte i seilsportsligaen, fellesseminar for dommere og arrangører og et trenerseminar.

– Vi har også en del spennende foredragsholdere, påpeker Sæthre.

Ole Petter Nyhaug vil gi de fremmøtte et innblikk i ungdom og ungdomstrender generelt og vinkle det mot hvordan man skal motivere unge til å forbli seilere. Nyhaug har rundt 15 års erfaring som gründer og fagmann innen bransjen, og han har en spesiell interesse for innovasjon og fremtid.

Danske Jonas Høgh-Christensen, som har deltatt i fire OL og tok sølv i Finnjolle i 2012, er blitt en profilert foredragsholder i hjemlandet.

– Da han kom hjem etter OL i 2016, lurte han på hva i all verden hans hjemlige seilforening hadde å tilby ham etter satsningen. Han fant svaret og skal dele det med oss, sier Jon Amtrup i NSF.

En tredje foredragsholder er unge Mats Andreassen Grimsæth. Han har funnet en helt annen glede ved seilingen enn å være regattaseiler. Mats er fascinert av opplevelsene seilingen kan gi ham, og han seiler langs norskekysten med kameraet sitt.

– Han skal fortelle om hva seiling betyr for ham og hva den kan bety for andre, sier Amtrup.

Torunn Sæthre understreker at klubbkonferansen er åpen for alle seilere – ikke bare tillitsvalgte i seilforeninger.

– Jo flere som kommer, desto bedre, sier hun.