Søk i arkivet

EM FinnjolleVanskelige forhold i Cadiz

Tre meter høye bølger og lite vind gjorde åpningsdagen komplisert for seilerne.

Cádiz, Spania 12. mars: Nicholas Heiner (NED) vant åpningsseilasen, mens Andes Pedersen endte på 24 plass i en seilas preget av store bølger og lite vind under EM åpningen i bukten utenfor Cadiz.

- Ganske vanskelig forhold idag, sa vinneren av den ene seilasen, Nederlands Nicholas Heiner. - Det var mange vindskift og trykkendringer som det var vanskelig å se på vannet, så jeg forsøkte bare å plassere meg best mulig i forhold til konkurrentene.  Venstre side var favorisert på den første kryssen, og deretter var det høyre side. 

Regjernde mester, Jonathan Lobert, FRA syntes også det var en vanskelig dag, med mer bølger enn vind. - Jeg hadde en fin start og ledet stort på venstre side. Bare 50 meter fra merket tapte jeg plutselig hele forspranget, men klarte til slutt å karre meg inn til 4. plass. Det må jeg være fornøyd med etter en dag som idag, sa Lobert.

Resultat første dag
1 NED 89 Nicholas Heiner 1
2 USA 6 Caleb Paine 3
2 ARG 48 Facundo Olezza 3
4 FRA 112 Jonathan Lobert 4
5 AUS 261 Oliver Tweddell 5
6 NZL 24 Josh Junior 6
7 TUR 21 Alican Kaynar 7
8 POL 17 Piotr Kula 8
9 GBR 11 Edward Wright 9
10 CZE 5 Ondrej Teply 10

24 NOR 1 Anders Pedersen 24

Det deltar 89 båter

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen