NY: Melges 40 er en ny klasse under Palma Vela.

Palma Vela med mange norske seilere

I dag starter regattaen for de store på Mallorca. I TP52-klassen møtes syv kliss nye båter.

Publisert Sist oppdatert
TP52: Italienske «Azzura» har dominert TP52-klassen. Laget har nå fått sin fjerde båt, og møter seks andre nygbygde TP52-båter.

Det er på Palma Mallorca man skal være om dagen. Palma Vela arrangeres for 15. gang, og på brygga er det både seilere med mye gull i banken, eller rundt halsen. I regattaen som starter i dag, og som varer til 6. mai vil over 100 båter stille til start fordelt på 15 klasser. Syv av disse klassene er entype-klasser, hvor Melges 40 er ny. Det deltar båter fra 22 ulike nasjoner, og den største er på 32,5 meter.

De store

Den mest spektakulære klassen er Wally Cento. Dette er en boks-regel for Wally-båter hvor totallengden er 100 fot.

Mest prestisje er det i TP52-klassen som i år får flere America’s Cup team. Det er også ett generasjonsskifte av båter i denne klassen. Palma Vela blir en oppvarmingsregarra for 52 Superseries som starter 22. mai. Der vil de bli ni nye TP52, syv av disse vil seile i dag.

Norske seilere

Det deltar to båter med norske seilere i regattaen. Morten Kielland stiller med flere nordmenn om bord i sin ClubSwan 50. Det deltar syv slike båter.

Christian von Trepka seiler sin andre sesong i Middelhavet i GP42 «Al Capone». Han har båten full av norske seilere, og har brukt ett par dager for å bli regattaklar. «Al Capone» seiler IRC-klassen som bare har seks båter, alle mye større.

 

MORTEN KIELLAND: Skipperen om bord i «Mathilde» tilbyr to-tre norske seilere plass om bord i 2018-sesongen. Reise og opphold vil han dekke. Målet er å hjelpe seilerne til å bli profesjonelle seilere.
WALLY: «Tango» er den nyeste båten i Wally Cento-klassen hvor skroglengden er 100 fot.