1. DIVISJON INORSK SEILSPORTSLIGA

MIDT PÅ: Fem foreninger utgjør det såkalte midtskiktet i 1. divisjon, og foreningene i seilsportsligaen har tippet hvem det vil bli.

Sprikende tips og usikkerhet

Fem lag er tippet til å bli «middelhavsfarere» i 1. divisjon i seilsportsligaen. Men det behøver nødvendigvis ikke bli slik.

Publisert Sist oppdatert

Med 14 lag i seilsportsligaens førstedivisjon kan de fem lagene som er tippet til å utgjøre midtskiktet, også bli involvert i både nedrykks- og opprykksstrid. Og allerede i den første runden i Bodø kan det bli bedre resultater på dem enn forventet, for to av seilforeningene som er tippet blant de fem beste, har varslet at de ikke stiller lag i Bodø.

Malvik og Stjørdal, Kragerø og Molde Seilforening er alle blitt tippet som de største neddrykkskandidatene, mens studentene fra BI tror man med nød og neppe vil beholde plassen i 1. divisjon etter endt sesong.

Les: Dette er nedrykkskandidatene

Her er tipsene for plassene fra 6 til 10:

Nr. 10: Bodø Seilforening

NR 10: Bodø Seilforening er tippet som nummer 10, men langsiktig satsing kan gi seg utslag i noe langt bedre.

Bodø Seilforening seiler på hjemmebane i den 1. runden av seilsportsligaen, og laget har allerede rukket å bli varme i trøya, ettersom de fikk anledning til å delta i eliteseriens første runde forrige helg som invitert lag til erstatning for Arendals Seilforening som ikke stilte lag. En slik gjennomkjøring kan få positive effekter når laget skal ut mot presumptivt svakere lag en dem de møtte i eliteserien.

Utviklingen til Bodø Seilforening har gått riktig vei siden starten i 2016. Det året ble de nummer 11 og året etter nummer 8 i 1. divisjon. Foreningen har tre J/80-er som brukes til å bryne og utvikle foreningens ligaseilere. 

Tipsene som er blitt Bodø Seilforening til del, spriker veldig. To konkurrenter tror de ender sist, mens fire konkurrenter derimot tror Bodø-laget ender på pallen.  Selv er laget ambisiøst og går for seier i divisjonen.

Nr. 9: Bærum Seilforening

NR. 9: Bærum Seilforening kan ende både oppe og nede på tabellen ? seilerne foreningen sender vil avgjøre.

Bærum Seilforening, som er en av landets største og som hevder seg i mange klasser og på mange områder, synes ikke å ha fått helt dreisen på seilsportsliga-seilingen. I 2016 ble laget nummer 8 og i 2017 nummer 10 i 1. divisjon. I år er de tippet akkurat midt imellom dette.

Kun to konkurrenter tror på en så dårlig sesong at Bærum rykker ned, til det har foreningen potensielt så gode seilere at foreningen bør unngå det. Fire konkurrenter tipper dem på pallens nederste trinn og opprykk til eliteserien. Men de aller fleste tipsene plasserer dem på en 9.–10. plass. 

Nr. 8: NTNUI

Trondheim-studentene debuterer i seilsportsliga og har sikkert som et internt mål å slå studentene fra BI. Det er det åpenbart et flertall som tror at de vil klare, for mens NTNUI er tippet på en 8. plass i bebuten, er BI-seilerne på 11. plass.  

Konkurrentene er naturlig nok usikre på hvor de har NTNUI-laget. Tipsene spriker svært mye – og bortsett fra to plasseringer, 3. og 11. plass, er alle plasseringer representert. Tre foreninger tipper sågar studentene fra Trondheim som vinnere av 1. divisjon. Fire foreninger tror de vil rykke ned. NTNUI-laget tipper seg selv på 5. plass – to plasser foran konkurrentene fra BI, som de har på 7. plass.

Nr. 7: Florø Seilforening

NR. 8: Seilerne fra Florø Seilforening satser selv på et kort opphold i 1. divisjon.

Florø Seilforening har to sesonger bak seg i eliteserien, men rykket med svært liten margin og etter en spennende innspurt ned i 1. divisjon. De fikk like mange poeng som Grimstad Seilforening som berget seg akkurat, men ble henvist til 12. plass og nedrykk. I 2016 ble de nummer 11 i eliteserien.

Konkurrentene tror Florø-seilerne havner midt på tabellen i 1. divisjon i år. Fem foreninger tipper at de vil ende på pallen, og kun en forening har satt dem på 12. og den siste utsatte nedrykksplassen. Majoriteten har plassert Florø midt på tabellen. Selv tror de på at de skal rykke opp igjen til eliteserien igjennom å erobre den fjerde og siste opprykksplassen.

Nr. 6: Ålesunds Seilforening

Nr. 6: Ålesunds Seilforening var på nippet til å rykke opp i eliteserien i 2017, men det til tross tror ikke konkurrentene de vil klare det i år heller.

Ålesunds Seilforening startet i eliteserien i 2016, men rykket ned. I 2017 var de på nippet til å rykke opp igjen til årets sesong, men med en 5. plass holdt det akkurat ikke. Omtrent slik blir det i år også, skal man tolke tipsene.

Hele ni foreninger mener Ålesunds Seilforening vil ende på en av de fire opprykksplassene. To tror sågar på at de vil vinne, og den ene av de to er ålesunderne selv. I den andre enden er det kun en konkurrent som har dem på nedrykksplass.

I morgen avslører vi hvem som er tippet som vinner av 1. divisjon, hvilke fire foreninger som kaprer de fire opprykksplassene og hvilket lag som får «den sure» 5. plassen.