1. DIVISJON I NORSK SEILSPORTSLIGA

ASKER: Det gikk ikke så bra for Asker-laget i eliteserien i 2017, men i år tror man laget vil reise kjerringa og vinne 1. divisjon.

Rykker rett opp igjen

Asker Seilforening endte sist i eliteserien i 2017. Like fullt tror konkurrentene at foreningen vil vinne 1. divisjon og rykke rett opp igjen.

Publisert Sist oppdatert

Asker Seilforening er landets nest største forening, og både størrelse, statistikk og ry tilsier at seilerne fra Asker hører hjemme i den øverste divisjonen i seilsportsligaen. I 2017 slet imidlertid Asker Seilforening med å oppnå resultater i de fire liga-rundene, noe som gjorde at foreningen til slutt endte sist på tabellen.

Undersøkelsen Norges Seilforbund har foretatt blant alle foreningene i seilsportsligaen, der de er blitt bedt om å tippe resultatet i ligaens to divisjoner, viser imidlertid at den dårlige 2017-sesongen ikke har tatt bort troen på foreningen.

Nr. 5: Sandefjord Seilforening

NR. 5: Sandefjord er tippet til plassen nærmest opprykk, men altså ikke nær nok.

Sandefjord Seilforening var vertskap for den andre serierunden i 2017, og på hjemmebane oppnådde de sitt beste resultat i serien det året – en 4. plass. I tillegg til den ble det tre 9. plasser, noe som gjorde at foreningen endte på 6. plass da sesongen var omme.

I år tror konkurrentene at laget fra Sandefjord vil forbedre seg litt, men ikke nok til å rykke opp i eliteserien. Laget vil, ifølge de samlete tipsene, ende på 5. plass på tabellen. Selv tror de på en 4. plass, og 11 andre foreninger er enige i at de er gode nok for det eller en plass på pallen. En forening mener de vil rykke ned, mens de øvrige har Sandefjord-laget plassert midt på tabellen.

Nr. 4: Oslo Seilforening

NR. 4: Summen av tipsene plasserer Oslo Sewilforening på den siste og mest utsatte opprykksplassen.

Oslo Seilforening vil kapre den siste opprykksplassen og bli nummer fire. Det mener tipperne. I 2017 endte laget på en 7. plass, mens de i 2016 ble nummer fem i divisjonen. Oslo-seilerne har med andre ord ligget og vaket rundt en opprykksplass, og i år vil de kanskje lykkes?

To foreninger mener sågar at Oslo Seilforening vil vinne 1. divisjon og to andre har dem på andreplass. Men det er også en forening som tror de vil ende sist. Selv har laget siktet seg inn på den nederste pallplassen.

Nr. 3: Fredrikstad Seilforening

NR. 3: En plass på pallens nederste trinn vil også sende Fredrikstad Seilforening opp i eliteserien igjen.

Fredrikstad Seilforening endte tredje sist i eliteserien i 2017 og må friste tilværelsen i 2018 i 1. divisjon. Konkurrentene har imidlertid liten tro på at oppholdet blir langvarig, men at foreningen vil rykke opp igjen i eliteserien i 2019. I 2016 kom de på 10. plass i eliteserien.

Tre foreninger har dem som vinnere av divisjonen, mens åtte har plassert dem på pallen. Det er imidlertid tippet å bli svært jevnt mellom Sandefjord, Oslo, Fredrikstad og Soon – kun noen små poenger skiller dem, så her kan åpenbart mye skje. Én forening har Fredrikstad på nedrykksplass.

Nr. 2: Soon Seilforening

NR. 2: Jevnlig lokal ligaseiling i Soon og Moss tror man vil resultere i at Soon Seilforening kommer på 2. plass i 1. divisjon i 2018.

Soon Seilforening endte sist i eliteserien i 2016 og ble nummer 9 i 1. divisjon i 2017. Nå mener konkurrentene at laget er klart for opprykk igjen, og det er kanskje det faktum at laget rår over tre stk J/70-er sammen med Moss, som de to foreningene arrangerer ukentlige ligaseilinger i, som man tror vil gi positive og vinnende effekter.

Fire foreninger mener Soon-laget vil vinne. En mener de vil rykke ned. 10 har dem på opprykksplass.

Nr. 1: Asker Seilforening

NR. 1: I sum har foreningene størst tro på at Asker Seilforening vil vinne 1. divisjon i 2018.

Den store favoritten til å vinne 1. divisjon er Asker Seilforening, skjønt det at de havner klart på toppen av odds-listen har også sin årsak i at de fleste foreningene tror Asker-seilerne vil gjøre det jevnt godt og ikke få noen dårlig plassering. For det er egentlig kun fire foreninger, inklusive dem selv, som holder en knapp på at de vil vinne. Fire foreninger har dem på 2. plass, og en på 3. plass. Fire foreninger har tippet Asker-seilerne på 4. plass, men ingen har plassert dem på noe dårligere enn 10. plass.

Så selv om Asker Seilforening totalt sett samler klart færrest plasspoeng, er det ikke dermed sagt at konkurrentene har klokketro på at de skal gå hen å vinne.

I 2016 ble Asker nummer to i 1. divisjon bak Moss og rykket opp i eliteserien. I eliteserien ble de sist i 2017, og rykker de opp igjen i år, vil laget dermed fortsette sin jojo-tilværelse.

Stiller ikke lag i Bodø

Når alle tipsene nå er gitt og rekkefølgen satt, skal det også sies at det allerede nå er lag som gjør det vanskelig å leve opp til den troen konkurrentene har gitt uttrykk for at de har på dem.

Hverken Fredrikstad, Oslo, Sandefjord eller Bærum Seilforening stiller med noe lag i Bodø, og de vil derved alle starte ligasesongen med 14 poeng. Det kan være vonde poeng å dra med seg, og det kan være ødeleggende for lagenes mulighet for å rykke opp i eliteserien igjen, noe to av lagene er tippet til å skulle kunne gjøre. 

I 2017 måtte man ha 20 poeng for å kapre den siste opprykksplassen, hvilket betyr at disse fire lagene nærmest må vinne alle de tre neste rundene for å ha noen sjanse til avansement til eliteserien i 2019.