Søk i arkivet

«FRAM XVIII»: Kong Harald for første gang om bord på «Fram XVIII». Her sammen med Kjell Arne Myrann og Bjørn Mørland Pedersen.
«FRAM XVIII»: Kong Harald for første gang om bord på «Fram XVIII». Her sammen med Kjell Arne Myrann og Bjørn Mørland Pedersen. Foto:

ClubSwan 50Kongens nye seilbåt på prøvetur i dag

Kong Haralds «Fram XVIII» ankom fra Nautor tidligere i uken og ble gjort seilklar på rekordtid. I dag var tiden moden for den første prøveturen.

Frisk kryss med ClubSwan 50

Frisk kryss med ClubSwan 50 Foto: Nautor

Kong Harad hadde knapt landet på norsk jord etter sitt offisielle besøk i Chile, før han i formiddagstimene i dag for første gang satte bena i sin nye ClubSwan 50, «Fram XVIII».

«Fram XVIII»

«Fram XVIII» Foto: Mikkel Thommessen, Seilmagasinet

Båten ankom tidligere i uken og ble bugsert uten kjøl over til Killingen ved Bygdøy, der den først fikk montert kjølen og senere ble rigget, med god hjelp av to mann fra verftet i Finland og kongens båtmann Kjell Arne Myrann.

Seilmaker Christen With gjør
de siste justeringen på seilgarderoben.

Seilmaker Christen With gjør de siste justeringen på seilgarderoben. Foto: Mikkel Thommessen, Seilmagasinet

Foruten skipperen selv, var blant andre Kjell Arne Myrann, Bjørn Mørland Pedersen og Einar Koefoed på plass før prøveseilasen idag. Christen With som representerer seil-leverandøren North Sails var også med på prøveturen sammen med Jens-Petter Flesvig, som representerer den norske importøren av Swan-båter. 

Etter dagens prøveseilas og eventuelle nødvendige forbedringer og tilpasninger starter treningen mot den andre Club Swan50 i norske farvann, Petter Murens «Proxflyer». Det vil bli seiling frem til påske og etter påsken fortsetter de to båtene sparringen frem til transporten til Middelhavet tidlig på sommeren.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen