Rolex Fastnet Race

VINNER: JPK11.80 vant IRC2-klassen, samme båt som vant Rolex Middel Sea Race overall i fjor.

Nok en seier for Géry Trentesaux

JPK 11.80 «Courrier Recommandé» vant den tøffe IRC 2-klassen, og ble 5. overall, best av de små.

Publisert Sist oppdatert
MANNSKAP: Mens de mindre JPK-båtene er utviklet for shorthandedseiling, er 11.80 tilpasset fullt mannskap. Båten er sterk både i lett og hard vind.

Géry Trentesaux vant Fastnet Race overall for fire år siden, den gang med en JPK 10.80. I fjor ble båten oppgradert til en større modell. Med denne båten, «Courrier Recommandé» vant han Middel Sea Race i fjor høst, og IRC 2-klassen i Fastnet Race. Båttypen, som beskrives som en allrounder, fikk helt klart vist sine styrker, og tapetserte resultatlisten. Det deltok tre slike båter, lansert i 2018, og alle disse kom blant de fire beste.

– Vi hadde en god start, og gjorde bare små feil, men vi savnet en Code 0 på vei fra Fastnet Rock, forklarer skipperen som mener det blir hans siste Fastnet Race på topp nivå. Av de 10 siste gangene, har han funnet fem ganger.

Søsterbåt i two-handed

Mannen bak JPK, tidligere brettseileren Jean Pierre Kelbert vant shorthandendklassen sammen med Alexis Loison i en JPK 10.30, lillesøsteren til JPK 11.80. JPK 10.30 er en ny modell i år, og det var to slike blant de fire beste i shorthanded-klassen. Jean Pierre Kelbert og Alexis Loison ble nummer seks over all i IRC, en liste preget av større båter, vunnet av VOR 70 «Wizard». Nummer to overall ble «Bretagne Telecom», en Mach 45, konstruert av Sam Manuard som kan beskrives somen 45-fots utgave av VOR 70. En lett og flat båt med vippekjøl.

Nummer to i shorthandendklassen kom en Sun Fast 3300, en båt med mange likheter med JPK 10.30. Det deltok også en Beneteau Figaro III som var inne hele seks timer etter JPK 10.30, og ble 17 i klassen.

 

SHORTHANDED: «Leon«, JPK 10.30 med Jean-Pierre Kelbert vant shorthandedklassen.
VOR70: David og Peter Askew hadde med seg Charlie Enright og tok overall-seieren i IRC med «Wizard», ex «Groupama»