Søk i arkivet

Regatta

Norsk verdensmester

Norge fikk i helgen en ny verdensmester i seiling da unge Hermann Tomasgaard vant VM i RS Tera. Han vant samtlige seilaser i et felt på 50 båter fra syv nasjoner.

Homlungenseilasen 2008

Den tradisjonelle seilasen ble arrangert av seilforeningene fra Hvaler  og Fredrikstad for 23. gang  seilasen lørdag 9. august .

Les Sables–Les Azores–Les Sables Ståle Jordan med kurs mot 6. plass

Ståle Jordan ser ut til å seile inn til en 6. plass i sin klasse på den første etappen av soloseilasen Les Sables-Azorene-Les Sables. Fem båter er gått i mål, og i skrivende stund er Jordans båt STORMY den neste til passere mållinjen på Azorene.

Aberdeen Dragon Europeans 2008 Terje Wang avsluttet som beste nordmann

Terje Wang, KNS, leverte de beste norske enkeltresultatene i Aberdeen Dragon European Championship og avsluttet med en 2. plass. Dermed ble han beste norske seiler og han er veldig fornøyd med både det og arrangementet. Russerne dominerte toppen av listen.

Ynglingen 12, Peer Moberg 23…. Ytterst svak norsk OL-start

Begge de to OL-båtene som var først i ilden fikk en nesten verst tenkelig start på seilasene i Qingdao, og begge hadde kun tre konkurrenter bak seg da de kom i mål. Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed endte på 12. plass; Peer Moberg på 23. plass – trolig.

Simrad OneStar 2008 Simen Løvgren den store vinneren

Kjetil Bakke fra Asker kom først i mål i det andre racet i Simrad OneStar, men det ble Tor Hove i ELANOR som tok seieren i den største LYS-klassen. Blant de minste båten var det Simen Løvgren i OPTIMILA som tok nok en seier, og derved stikker han etter all sannsynlighet av med hovedpremien.

Totalsvikt på første OL dag

Både Ynglingjentene og Finnjolleseileren Peer Moberg sviktet kapitalt på OLs åpningsdag. Etter to seilaser har begge bare en båt bak. Men i den andre seilasen i Finnjolle kunne det gått meget bedre.

EM ORC International TEAM BERGEN kjemper om sølvet

TEAM BERGEN avanserer i Marstrand der det arrangeres EM i klassen ORC international. Sverre Valeur og TEAM BERGEN har kjempet seg til en 2. plass før siste avgjørende regatta i idag. 40 båter er med i mesterskapet. I dag er det lang havseilas.

Seks poeng opp til EM gull

Brevikseileren Lars Myklebust Johansen fortsetter den gode seilingen i EM for E-joller i Italia. Med tre seilaser igjen å seile har han bare seks poeng opp til gullet i gutteklassen

Delt 2. plass til Wang i siste ga topp ti plassering

Terje Wang måtte få juryen til å avgjøre plasseringen i siste seilas og derved også sammenlagt. Forskjellen mellom 2. og 3. plass i seilasen utgjorde differansen  mellom 9. og 11. plass sammenlagt.

Haugesund Race Weekend Sterk oppslutning om Haugesund

Hele 58 båter er så langt påmeldt til Haugesund Race Weekend som starter til fredag. Melges 24 gjengen tyvstarter imidlertid torsdag kveld med å arrangere speed clinick med en internasjonal størrelse som coach.

Moss Raymarine Race Følger suksess-formelen i årets regatta

Bredden står i fokus i Moss Raymarine Race, men arrangørene lover også valuta for pengene for de mest erfarne. Regattaen er tellende både for NORC- og LYS-rankingen, og nytt av året er at den også teller på shorthandedrankingen. Påmeldingen pågår og sluttstrek settes torsdag 14. august.

Simrad OneStar 2008 Slitne seilere har inntatt Hankø

Simen Løvgren fra Asker Seilforening og Kjell Ulrik Sandvig fra Bærum ble de to seierherrene i første race i Simrad OneStar. Det ble en seilas med mange og tøffe utfordringer – ikke minst den siste natten.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen