Søk i arkivet

Regatta

Simrad OneStar 2008 Rekorddeltagelse i spennende felt

Allerede to måneder før start tyder mye på at det går mot rekorddeltagelse i Simrad OneStar. Deltagerlisten teller per i dag 35 båter, og feltet må kunne kalles meget konkurransedyktig. Hele 9 av de 10 beste seilerne over all i 2007, stiller til start i år igjen.

Archipelago Raid 2008 Klar for mer øyhopping

Selv om Rune Aasberg var sliten etter fjorårets Archipelago Raid, var det første han sa da han kom i land: – Dette skal jeg gjøre mer av. Og nå er han klar igjen – med ny partner.

Flødeseilasen 2008 Flødeforhold i Flødeseilasen

– Det ble en fantastisk regatta. Regattasjef i Flødeseilasen, Bjørn Stien, er godt fornøyd, og i likhet med alle andre i Sør-Norge ble også seilerne i Sørlandets «Færderseilas» velsignet med sommervær – og vind. Over all vinner Erik Brantzeg vant, en for anledningen, svært passende premie; ett års forbruk av iskrem.

Alinghi kullseiler igjen

De het Volvo Extreme 40, og nå kalles de X40. Selv eksperter sliter med å temme så ville fartøy. En av disse båtene skal være med i Færderseilasen.

Mange Olsson blir vaktsjef hos Ericsson

59 årige Magnus «Mange» Olsson og Richard Mason blir vaktsjefer på det skandinaviske Ericsson teamet. - Lewanders rolle som skipper er ikke truet, sier Olsson.

Volvo Melges 24 World Championship Verdensåpning av RETT RUNDT HJØRNET

VM i Melges 24 startet i dag, og etter mesterskapets to første seilaser leder RETT RUNDT HJØRNET, Herman Horn Johannessen, foran amerikaneren Brian Porter. Neste norske plassering er også sterk; TERRA EIENDOMSMEGLING ligger 10.

Irland med båt nummer to i Volvo Ocean Race

Den kjente irske seileren Ger O'Rourke har kjøpt vinnerbåten fra det siste Volvo Ocean Race, ABN Amro One fra Ericsson og blir dermed det første laget som stiller med en første generasjons V70 i regattaen.

Laserjentene på vent

Det norske OL laget i seiling blir neppe komplett før etter Kieler Woche som avsluttes i slutten av måneden. Laserjentene har fått beskjed om å smøre seg med tålmodighet

Norsk i teten i VM åpningen for Melges 24

VM for Melges 24 startet ved Porto Cervo på Sardinia idag. Vanskelig forhold med store vindskift hindret ikke norsk topplassering etter første dag.

Flødeseilasen Førstepremie: Ett års forbruk av iskrem

Det er nesten så det gir seg selv med Hennig Olsen AS som sponsor, men det er virkelig slik i Flødeseilasen: Beste båt over all vinner ett års forbruk i iskrem! Regattaen starter i morgen fra Kristiansand med ca. 75 båter på linjen og ender i Lillesand.

SEILmagasinet Shorthanded Ranking Små endringer og spådommer som ikke slo til

Forrige helgs shorthanded-regattaer ga små endringer i toppen av SEILmagasinet Shorthanded Ranking. Og spådommene vi ga før regattaene, slo ikke helt til. Men nesten.

Mot gamle storhetstider 50 båter over Nordsjøen seiler

– Vi nærmer oss den gamle storhetstiden da 60-70 båter seilte over til Lerwick i Shetland Race, sier Andrè Farstad, leder i Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2008. Nesten halvparten av båtene seiler i shorthanded-klassen.

På medgangsbølge Yngling-laget har fått teft av OL-medaljer

–  Med 1. og 4. plass i de to siste World Cupene har vi seilt best i klassen og viser at vi kan være med i medaljejakten, skriver de tre norske OL-håpene i Yngling, Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed i sitt nyeste nyhetsbrev.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen