Søk i arkivet

Regatta

På nesa Skulle vært med i Færder’n

Færderseilasen ble snytt for et spektakulært innslag da det danske laget som var påmeldt av en katamaran av typen Extreme 40 ikke dukket opp. I stedet gjorde disse båtene opp sin mellomværende i Hyéres i Frankrike, der det var like slengete vind som i Færder’n. Og det fikk konsekvenser.

Færderseilasen 2008 Skiftende forhold de første timene

Færder fyr (SEILmagasinet): Årets Færderseilas begynte relativt lovende, for så å ligne faretruende på fjorårets vindhull – deretter feide tordenbyger over feltet.

Verdensmesteren i Melges 24 letter på sløret Nitidige forberedelser bak overlegen VM-seier

Italieneren Federico Michetti var med om bord i vinnerbåten UKA UKA i det nylig avsluttete Melges-VM på Sardinia. I et intervju med seilnyheter.no røper han hva som ligger til grunn for den overlegne seieren laget til slutt vant.

Færderfruen for tredje gang

Ole Martin Vordahls  «Flying Camilla» måtte stoppe og trimme om underveis. Likevel fikk båten Færderfruen, pokalen til første båt i mål, for tredje gang

Seiler inn i soloppgangen

Båtene kommer nå for fullt inn til Horten. Se vår bildespesial.

Black Pearl mot mål

Sol og frisk vind på morgenkvisten ved Færder.

Våt avslutning

Byger, torden og kald nord øst er forhold de siste båtene må leve med.

Astrup knapt foran Ferner i R40

Christian Ferner ledet lenge i sitt comeback på regattabanen, men på slutten klarte han ikke å stå imot Eivind Astrups «Flirt»

Mange jevne dueller

Etter hvert som båtene kommer i mål og resultatlistene trykkes ut avdekkes mange spennende dueller og interessante plasseringer. De første båtene i mål klarte for eksempel ikke å forsvare sine plasseringer etter at tidene ble korrigert for båtenes handikap.

Ungdommen kommer i Færderseilasen

Flere unge seilere stilte lag i årets Færderseilas.Yngste skipper på egen skute var bare 17 år gammel.

Feil start og feil løp i GP klassen

På forespørsel fra deltakerne ble GP 2 klassen flyttet til LYS >1.38. To av deltakerne hadde ikke fått med seg endringene i startrekkefølgen. Det skaper hodebry for arrangøren.

Viking reddet arrangøren ut av kattepine

Da hverken politi eller branvesen ville stille opp, kom Viking Redningsselskap KNS til unsetning i natt. Det reddet resultatene for mange

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen