Søk i arkivet

Regatta

Optimistseilerne på plass i VM og junior-Nordisk

De norske optimistseilerne som skal representere Norge i VM og Junior Nordisk Mesterskap (JNoM) er nå på plass i henholdsvis Cesme i Tyrkia og Mälaren i Sverige.

Norsk VM sølv og 5. plass

Kristian Skarseth sikret seg sølv da VM for E-joller ble avsluttet i Portugal igår. Marthe Enger Eide ble best av de norske jentene

Mot rekord for Coville

Thomas Coville måtte bite i gresset tidligere i år og overlate jorden rundt rekorden til Francis Joyon. Nå ser det ut til at han får revansje, men på en annen av de klassiske distansene.

Nordisk dominans i VM for E-joller

Seilere fra Norden ligger an til å ta alle medaljene før VM for E-joller avsluttes i Portugal idag.

Dobbelt sveitsisk, men «Sira» beste klassiker i 8 m VM

Årets verdensmesterskap i 8 meter klassen, som ble avsluttet på Hankø idag, ble en utrolig jevn regatta der kun fire poeng skilte de fire beste båtene og utfallet var åpent til siste seilas.

8mR VM 2008 Kongelig opphenting i VM

Det så virkelig mørkt ut for Kong Haralds båt "Sira" i torsdagens første seilas under VM for 8-metere på Hankø. Ved første runding lå Kongen og hans menn helt nede på ellevteplass, men med mesterlig seiling klarte de å komme seg opp på en sjetteplass før målgang. I dagens andre seilas stemte alt bedre for Sira, og lederposisjonen i kampen om Sira Cup er styrket mot den finske båten Silja.

E-jolle VM 2008 Norge ligger på andre og fjerde etter 8 seilaser

Lite vind i den syvende seilasen gjorde at verken Kristian Skarseth (Asker) eller Marthe Enger Eide (Bærum) fikk noen topplassering. Etter VMs fjerde dag ligger Kristian 4 små poeng bak ledende finske Teemu Rantanen, mens Marthe på 4. plass har hele 31 poeng opp til tredjeplassen.

Dårlig start, men sterk opphenting av Kongen i VM

Kong Harald fikk det heller ikke idag helt til i starten på den første seilasen. «Sira» lå lenge midt i feltet, men mesterlig seiling gjorde det mulig for den kongelige ekvipasje å hente seg inn etter hvert.

Coville på rekordjakt

Franskmannen Thomas Coville forsøker seg nå på en av de klassiske rekordene i distanseseiling, den fra New York til Englands sydvestre spiss. For å slå rekorden til Francis Joyon må han klare overfarten på mindre enn seks dager og fire timer.

Norsk i tet under VM for E-joller

Etter tre dagers seilaser er det norsk i teten under verdensmesterskapet for E-joller som går i Portugal i disse dager.

E-jolle VM til Norge eller Finland

Etter hviledag på onsdag var det klart for 2 nye race i dag og medaljekandidatene skiller seg etter hvert ut

Fantastisk dag under 8mR-VM på Hankø Kongen fortsatt i ledelsen blant klassikerne

Kong Haralds båt SIRA har beholdt lederposisjonen blant de klassiske båtene under VM for 8-metere på Hankø etter onsdagens to seilaser i fantastisk vær. – Det ser ut som om vi har bra fart under de fleste forhold, sier SIRA-mannskap Kjell Arne Myrann. I teten blant de moderne båtene har briter og kanadiere begynt å utfordre sveitserne.

Brest, Frankrike Til verdens største maritime festival

Lengst vest i Frankrike ligger Brest som huser verdens største maritime festival frå 11.-17. juli. Meir enn 2000 historiske skip og båtar er venta og nesten 20 av desse er norske.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen