Søk i arkivet

Regatta

Gjør klar revet

Det er spådd liten kuling på Færder under Færderseilasen. Husk også varmt tøy.

Treedobbelt italiensk, men norsk i tet blant amatørene

Italienske seilere dominerer Melges 24 klassen, men i en egen klasse for amatørseilere tok Øyvind Peder Jahre og mannskapet kaka.

NSF styremøte Ny generalsekretær funnet

På gårsdagens styremøte i Norges Seilforbund ble det avgjort hvem som blir ny generalsekretær i NSF. Men hvem det er må seilerne vente med å vite.

Itaienerne dominerer VM

Verdensmesterskapet i Melges 24 fortsatte igår med en flott seilas i solskinn og 15-20 knops vind ved Porto Cervo. Italienerne dominerer mesterskapet. Beste norske båt på 19. plass, men norsk ledelse blant amatørene. 

Bli sett på Færdern

Send MMS-bilde av deg selv fra årets Færderseilas. Bildene vises fortløpende på seilas.no, og beste bilde premieres med kamera.

Norske seilere til OL Sportssjefen klar med OL-innstillingene

Sportsjefen i Norges Seilforbund har overlevert Olympiatoppen sin innstilling om hvem som bør dra til OL. Espen Guttormsen mener alle nasjonskvalifiserte klasser bør være representert – med ett foreløpig unntak.

Ingen rekorddeltakelse i Færdern, men mye moro likevel

Det er ti dager igjen til Færderseilasen og Oslofjorden bader i sol. Hvordan været blir for de 1076 båtene som har meldt seg på regattaen tør ingen spå, men KNS har i hvert fall gjort sitt for at seilerne skal ha det moro i Horten. En av nyhetene i år bir Helly Hansens skattejakt.

Volvo Melges 24 World Championship TEAM TERRA beste norske

Etter fem seilaser i Italia er TERRA EIENDOMSMEGLING på en 14. plass blant VM-seilerne i Melges 24. Laget leder Corintihan Cup – det beste amatørlaget.

Breidangen Rundt 2008 Solgangsbris ga flott regatta

To dager med solgangsbris gjorde Breidangen Rundt til en god regattaopplevelse for de 25 båtene som stilte til start. Trygve Røste, Drammen, Svenn P. Andersen, Holmestrand og Anne og Arild Heldal, Røyken ble klassevinnere.

Volvo Melges 24 World Championship Et uvanlig VM i Melges 24

Det er ikke uvanlig at Melges-klassen samler over 115 båter på VM-startstreken, men det som er det mest uvanlige er vinden. Porto Cervo er kjent for sin sterke vind og siden mesterskapet i fjor er det snakket om hardvindsregattaen VM 2008. Første dagen ble preget av lite vind og skift, mens dag nummer to ble avblåst grunnet for lite vind. Her får du en VM-analyse.

Shippingfolkets regatta fyller 20

Den populære Fearncup regattaen som arrangeres til helgen feirer i år 20 års jubileum med nesten 50 båter og mer enn 500 seilere på plass.

På vei mot ny Atlanterhavsrekord

Klarer «ICAP Leopard» å nå Lizard Point fyr får onsdag kl 0430 vil det bli ny rekord.

Jahre best av amatørene på Sardinia

Tre flotte seilaser i solskinn og frisk vind avslørte at det nok skal bli tøft i teten under verdensmesterskapet for Melges 24. Herman Horn Johannessen falt kraftig på listene, mens Peder Jahre forsvarer teten blant amatørene ved Porto Cervo.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen