Søk i arkivet

Regatta

Solo-klassiker 11. mai

Den transatlantiske soloseilasen går så langt tilbake som til 1960. Med fire år mellom hver seilas har regattaen blitt en klassiker og i løpet av de 48 årene den har eksistert har den skapt legender innenfor soloseiling.

«Groupama 3» tilbake om seks måneder

Tre måneder etter havariet utenfor New Zealand er maxitrimaranen «Groupama 3» tilbake i Frankrike.  Nå klargjøres båten neste Tropée Jules Verne-seilas.

Rekorddeltakelse i Gotland Rundt

Allerede 90 dager før starten, og rett etter at arrangøren åpner for påmelding, kan er det tydelig at interessen for denne klassiske regattaen i Østersjøen, som i år arrangeres for 49. gang, er økende

SeilerSTOPP på Koster

Tradisjonen tro så holder hotellet på Koster hoff for seilere på retur fra Hovdan-Skagen racet. Nytt av året er at du må legge til ved Kyrkosund og innta seilermiddagen på Kostergården.

Mange ville vite været

Havseilerklubbens Geir Frosterud kunne glede seg over bra fremmøte i Forskningsparken av folk som gjerne ville få ekspertuttalelser om vær- og føreforhold før morgendagens HH Skagen Race. Oceanograf og klimaforsker Lars Petter Røed kunne forsikre om behagelig seilas.

Trondhjems Seilforening Solskinnsstart på sesongen

Det var ikke bare i Indre Oslofjord at det ble bedrevet rustbanking foran sesongen denne helgen. I Trondhjems Seilforening fikk de silkeføre til den tradisjonelle åpningen av årets sesong.

Få med deg værbriefingen Øst over hele fjøla i HH Skagen Race

Det ser ut til å bli østlige vinder under Helly Hansen Skagen Race, men vil du vite dette mer eksakt – og kanskje også få ikke helt uvesentlig oppdatering om strømmen som renner langs svenskekysten – bør du møte opp på værbriefingen tirsdag kveld i regi av Norsk Havseiler- og Krysserklubb.

Årets treningsamlinger Vellykkede samlinger i begge leire

Denne helgen gjennomførte både North Sails og Elvstrøm/Sobstad sine tradisjonelle treningssamlinger. SEILmagasinet har fått rapporter om flotte forhold – og om AL CAPONE, Einar Sisseners nye Cookson 50 som har vist seg frem for første gang i Norge.

X-35 i Stavanger X-Vision tok seieren

X-Vision fra Haugesund med skipper Johan Rasmussen to seieren i den første X-35 regattaen på Vestlandet. Primus motor for klassen Bjørn Erik Bjørnsen tapte kampen om det første gullet på grunn av en tyvstart.  

Soling-EM 2008 Nordmennene ble skjøvet ut av pallen

Sitt beste mesterskapsresultat til dato til tross; Preben Asbjørnrød, Rikard Fikse og Jørgen Husum fra Arendal var neppe fornøyde med 4. plass i Soling-EM på Balaton-sjøen i Ungarn etter at de lenge var med i den desiderte gullkampen.

Ungarsk mester, norsk 4. plass i Solingenes EM

Etter å ha ledet tidligere i mesterskapet falt den norske solingen av mot slutten av mesterskapet og havnet såvidt utenfor medaljestriden

Nyttige linker før HH Skagen Race

Strømkart er viktig for informasjon før Helly Hansen Skagen Race. Her er noen nyttige linker.

Værbriefing før HH Skagen Race

Norsk Havseiler- og Krysserklubb gjentar suksessen fra de siste årene og arrangerer værbriefing med siste nytt om vær, strøm og vindforhold i Forskningsparken/CIENS i Gaustadalléen 21 på Blindern 29. april kl.: 1800 i Auditoriet ”Forum” Gratis parkering

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen