Søk i arkivet

Regatta

Klare for HH Skagen race i A40RC Ridderne har ankommet Norge

På lørdag dro ARME RIDDERE fra Nieuwpoort i Belgia. Knappe tre døgn senere passerer de Færder – klare for Helly Hansen Skagen Race, hvor de nyutnevnte ridderne gleder seg til å prøve båten på babord halser.

Helly Hansen Skagen Race Mange reaksjoner på startlisten

Startlisten for Helly Hansen Skagen Race, som arrangøren Bærum Seilforening nylig har offentliggjort, har allerede skapt reaksjoner. – En katastrofe, mener alltid engasjerte Ludvig Daae, som blant annet påpeker at hans båttype, Bavaria 42 Match, er plassert i tre ulike LYS-klasser. – God fornøyd, er en annen reaksjon.

Bli med i SEILmagasinet og Helly Hansens store konkurranse Vær med å fortelle historien om Helly Hansen Skagen Race

Som deltager er du den aller beste til å fortelle den virkelige historien om Helly Hansen Skagen Race 2008 – i form av bilder, video og tekst. Vær med å del ditt inntrykk med alle andre – vær med i SEILmagasinet og Helly Hansens konkurranse!

SEILmagasinet bryter nye grenser Direkte-sendt SEILtv fra Skagen er pionerarbeid

– SEILmagasinet ligger teknologisk helt i front når de nå skal sende direkte på webTV fra Helly Hansen Skagen Race torsdag 1. mai, sier Harald Sæther i det danske webTV-selskapet XStream. – Så vidt jeg vet har ingen gjort noe tilsvarende tidligere fra et regatta-arrangement, sier han. Direktesendingen starter 1. mai – når båtene begynner å komme i mål i Skagen.

Vellykket breddesamling for E-jollene

Over 40 E-joller var samlet til Norsk E-jolleklubbs årllge breddesamløing samling, denne gang i Åsgårdstrand

Solo-klassiker 11. mai

Den transatlantiske soloseilasen går så langt tilbake som til 1960. Med fire år mellom hver seilas har regattaen blitt en klassiker og i løpet av de 48 årene den har eksistert har den skapt legender innenfor soloseiling.

«Groupama 3» tilbake om seks måneder

Tre måneder etter havariet utenfor New Zealand er maxitrimaranen «Groupama 3» tilbake i Frankrike.  Nå klargjøres båten neste Tropée Jules Verne-seilas.

Rekorddeltakelse i Gotland Rundt

Allerede 90 dager før starten, og rett etter at arrangøren åpner for påmelding, kan er det tydelig at interessen for denne klassiske regattaen i Østersjøen, som i år arrangeres for 49. gang, er økende

SeilerSTOPP på Koster

Tradisjonen tro så holder hotellet på Koster hoff for seilere på retur fra Hovdan-Skagen racet. Nytt av året er at du må legge til ved Kyrkosund og innta seilermiddagen på Kostergården.

Mange ville vite været

Havseilerklubbens Geir Frosterud kunne glede seg over bra fremmøte i Forskningsparken av folk som gjerne ville få ekspertuttalelser om vær- og føreforhold før morgendagens HH Skagen Race. Oceanograf og klimaforsker Lars Petter Røed kunne forsikre om behagelig seilas.

Trondhjems Seilforening Solskinnsstart på sesongen

Det var ikke bare i Indre Oslofjord at det ble bedrevet rustbanking foran sesongen denne helgen. I Trondhjems Seilforening fikk de silkeføre til den tradisjonelle åpningen av årets sesong.

Få med deg værbriefingen Øst over hele fjøla i HH Skagen Race

Det ser ut til å bli østlige vinder under Helly Hansen Skagen Race, men vil du vite dette mer eksakt – og kanskje også få ikke helt uvesentlig oppdatering om strømmen som renner langs svenskekysten – bør du møte opp på værbriefingen tirsdag kveld i regi av Norsk Havseiler- og Krysserklubb.

Årets treningsamlinger Vellykkede samlinger i begge leire

Denne helgen gjennomførte både North Sails og Elvstrøm/Sobstad sine tradisjonelle treningssamlinger. SEILmagasinet har fått rapporter om flotte forhold – og om AL CAPONE, Einar Sisseners nye Cookson 50 som har vist seg frem for første gang i Norge.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen