Søk i arkivet

Regatta

Svensk juniormesterskap i Optimist Massiv norsk innsats i svensk mesterskap

Lenge så det ut til at Harald Fæste skulle bli svensk juniormester i Optimist denne helgen, men svenske Gustav Petterson ble for sterk. Bak ham var imidlertid den norske innsatsen massiv med 2., 3. og 4. plass.

Spennende OL-duell under Kielerwoche Siste stikk til Cathrine Gjerpen

Ved å ta seg til medaljefinalen i Laser Radial i Kielerwoche og ta en 4. plass der, ble det til slutt Cathrine Gjerpen fra KNS som tok siste stikk mot OL-rivalinnen, Fredrikstad-seileren Elin Marie Samdal. Derved kan det ligge an til at Cathrine Gjerpen blir OL-innstilt og kanskje får den siste OL-billetten i seiling.

Vestfjordseilasen Vind og vindstille der lure seilere vant

Etter en regntung, vindfull og kald vår, opprant seilsportens 17. mai i nord, Vestfjordseilasen, med blå himmel, gode vinder fra nordøst og til slutt vindstille. Med omstart utenfor Skrova ble det de dyktigste til å mestre de spesielle forholdene opp under Lofoten som stakk av med gjeveste premiene.

Svendsen og Kaperdal tok snipetittelen

Årets Snipe NM ble avviklet under flotte forhold i Stavanger med 56 båter på startlinjen. Etter syv gjennomførte seilaser sto Geir Victor Svendsen Oslo Seilforening og Marianne Kaperdal fra Vestfjorden igjen som mestere.

Gjerpen innstilt til OL

Med så godt som alle de beste i Laser Radial på plass imponerte Cathrine Gjerpen i Kieler Woche som ble avsluttet idag med medaljefinale. 4. plassen her trakk henne en plass opp på sammenlagtlisten og seilforbundet har dermed innstilt henne til OL deltakelse

Klart for verdenscup i seiling

Endelig er det klart for ISAF Sailing World Cup med første regatta sent 2008. Seilsporten tar dermed opp erfaringer fra skisporten og annen idrett i håp om å skaffe større oppmerksomhet om seiling i de olympiske og paralympiske klassene. 

Vestfjordbåtene inn i stilla

Det begynte med frisk vind opp mot ti sekundmeter utfra Nordskot. Men da båtene var halveis over Vestfjorden forsvant vinden helt.

Det tetner seg i duellen om OL plass

Både Cathrine Gjerpen og Elin Samdal fortsetter å seile bra i Kiel, men bare en av dem har sjansen på OL plass.

Terje Wang suveren på Hankø

Terje Wang fortsetter seiersrekken i 11 meter og Peder Lunde jr. har med to gode seilaser fredag overtatt teten i Drakeklassen.

Tradisjonsbåtene varmer opp til Vestfjordseilasen

Dagen før Vestfjordseilasen holder Nordlandsbåtene sin egen uhøytidelige regattaoppvinsing utenfor Nordskot i Steigen. Seilas var med trebåtbygger Kai Linde og Femøbøringen «Hildringstimen» i strålende solskinn.

Dramatikk under Hankø Race Week

Det ble seilt to seilaser under regn og skiftende sønnavind fredag.

Langturseiler best i dag

Pål Bratbak starter i sommer på langtur med sin familie til Karibia. Men i dag var han beste Drakeseiler på Hankø.

Mot innstilling av Gjerpen

KNS jenta Cathrine Gjerpen avsluttet den ordinære regattaen i Keiler Woche på 8. plass og er dermed som eneste norske seiler klar for medaljefinale, - og OL?

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen