Søk i arkivet

Regatta

Verst tenkelig start for Ynglingjenene i EM

Etter de tre første seilasene ligger den norske Ynglingen bakerst i feltet. En DNF og OCS kan ødelegge mesterskapet for Siren Sundby & Co

Sterkt felt i Yngling EM som starter imorgen

Når Ynglingjentene starter sitt EM imorgen er det med alle de beste seilerne på plass. Da gjelder det for de norske jentene å forbedre resultatene fra påskeregattaen på Palma.

Tyskerne foretrekker Hallberg-Rassy

Da leserne av det tyske bladet «Yacht» ble bedt om å plukke ut drømmebåten deres, svarte et overveldende flertall: Hallberg-Rassy! Hele 21,5% avleserne – tre ganger mer enn noen annet fabrikat – mente båtene fra det svenske verftet var det de drømte om.

Gundersen/Bovim nr. 21 i 49er-EM Forlater Mallorca med opptur i lomma

Til tross for 21. plass sammenlagt i EM for 49er på Mallorca kan Christopher Gundersen og Frode Bovim gå ut av mesterskapet med en aldri så liten opptur i lomma: De vant gullfeltets siste seilas.

Seilmakeren Doublehanded Alle kom med, men nå er det fullt

– Jeg har en gledelig nyhet; vi har bestemt å slippe inn samtlige lag som står på venteliste i Seilmakeren Doublehanded, forteller Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening. Det betyr at regatta teller  hele 113 deltagere, hvilket er nesten en firedobling i forhold til i 2007!

Bli kjent med Anette Melsom Myhre sikter mot OL 2012

Anette Melsom Myhre fra Asker har OL 2012 i fokus, men allerede nå kan hun være en trussel for Elin Samdal når det gjelder OL-plassen i Laser Radial i Beijing. SEILtv møtte Anette i april i fjor, og du kan nå bli bedre kjent med henne.

EM i 49er på Mallorca Danmarks dag i Palmabukten

Det ble Danmarks dag under EM i 49er i går. De tok dobbelseier i to av heatene, mens det for Christopher Gundersen og Frode Bovim ble en grei dag på det jevne – uten noe glitrende enkeltstående høydepunkt. Men de er sikret plass i gullfinalen.

Nytt svensk lag imponerer i EM for 49erne

Det ble en ny frisk dag med skiftende kastevind på Palmabukta da 49erne gjennomførte sin andre EM dag. Foreløpig er det spansk i toppen, men et nytt svensk lag har imponert med jevn seiling i de vanskelige forholdene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilbake til rettsalen

Alinghi og BMW Oracle greide ikke å bli enige om datoene for de neste America´s Cup seilasene, og dermed havner saken igjen på bordet til dommer Kahn i New York.

Sjefen for Puma

Ken Read forteller her om sin seilkarriere og forberedelsene til Volvo Ocean Race.

Avanserte batterier

Ladekapasiteten på batteriene er et svakt punkt på båten. Her er batterier som skal være bedre enn det meste.

Spennende utfordring for den rette Navigatør søkes til Norges råeste regattabåt

– Vi trenger en navigatør. Fins det noen der ute som kunne tenke seg å være med oss? Det er Peer Moberg som stiller spørsmålet til SEILmagasinets lesere. Vedkommende vil kunne være navigatør om bord i AL CAPONE, Einar Sisseners Cookson 50, som uten tvil bør kune tåle betegnelsen Norges råeste regattabåt.

EM i 49er på Mallorca God åpning av Gundersen/Bovim

Med 14. plass sammenlagt etter de første fem seilasene, ble det en god åpning for Christopher Gundersen og Frode Bovim da europamesterskapet i 49er endelig startet på Mallorca i går under røffe forhold. I noen av seilasene kom bare halvparten av feltet til mål.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen