Søk i arkivet

Regatta

Volvo Melges 24 World Championship Et uvanlig VM i Melges 24

Det er ikke uvanlig at Melges-klassen samler over 115 båter på VM-startstreken, men det som er det mest uvanlige er vinden. Porto Cervo er kjent for sin sterke vind og siden mesterskapet i fjor er det snakket om hardvindsregattaen VM 2008. Første dagen ble preget av lite vind og skift, mens dag nummer to ble avblåst grunnet for lite vind. Her får du en VM-analyse.

Shippingfolkets regatta fyller 20

Den populære Fearncup regattaen som arrangeres til helgen feirer i år 20 års jubileum med nesten 50 båter og mer enn 500 seilere på plass.

På vei mot ny Atlanterhavsrekord

Klarer «ICAP Leopard» å nå Lizard Point fyr får onsdag kl 0430 vil det bli ny rekord.

Jahre best av amatørene på Sardinia

Tre flotte seilaser i solskinn og frisk vind avslørte at det nok skal bli tøft i teten under verdensmesterskapet for Melges 24. Herman Horn Johannessen falt kraftig på listene, mens Peder Jahre forsvarer teten blant amatørene ved Porto Cervo.

Knuste rekorden fra New York til England

ICAP Leopard, Mike Slades 100 foter, slo i kveld den eksisterende rekord for transatlantisk seilas med åtte timer.

Simrad OneStar 2008 Rekorddeltagelse i spennende felt

Allerede to måneder før start tyder mye på at det går mot rekorddeltagelse i Simrad OneStar. Deltagerlisten teller per i dag 35 båter, og feltet må kunne kalles meget konkurransedyktig. Hele 9 av de 10 beste seilerne over all i 2007, stiller til start i år igjen.

Archipelago Raid 2008 Klar for mer øyhopping

Selv om Rune Aasberg var sliten etter fjorårets Archipelago Raid, var det første han sa da han kom i land: – Dette skal jeg gjøre mer av. Og nå er han klar igjen – med ny partner.

Flødeseilasen 2008 Flødeforhold i Flødeseilasen

– Det ble en fantastisk regatta. Regattasjef i Flødeseilasen, Bjørn Stien, er godt fornøyd, og i likhet med alle andre i Sør-Norge ble også seilerne i Sørlandets «Færderseilas» velsignet med sommervær – og vind. Over all vinner Erik Brantzeg vant, en for anledningen, svært passende premie; ett års forbruk av iskrem.

Alinghi kullseiler igjen

De het Volvo Extreme 40, og nå kalles de X40. Selv eksperter sliter med å temme så ville fartøy. En av disse båtene skal være med i Færderseilasen.

Mange Olsson blir vaktsjef hos Ericsson

59 årige Magnus «Mange» Olsson og Richard Mason blir vaktsjefer på det skandinaviske Ericsson teamet. - Lewanders rolle som skipper er ikke truet, sier Olsson.

Volvo Melges 24 World Championship Verdensåpning av RETT RUNDT HJØRNET

VM i Melges 24 startet i dag, og etter mesterskapets to første seilaser leder RETT RUNDT HJØRNET, Herman Horn Johannessen, foran amerikaneren Brian Porter. Neste norske plassering er også sterk; TERRA EIENDOMSMEGLING ligger 10.

Irland med båt nummer to i Volvo Ocean Race

Den kjente irske seileren Ger O'Rourke har kjøpt vinnerbåten fra det siste Volvo Ocean Race, ABN Amro One fra Ericsson og blir dermed det første laget som stiller med en første generasjons V70 i regattaen.

Laserjentene på vent

Det norske OL laget i seiling blir neppe komplett før etter Kieler Woche som avsluttes i slutten av måneden. Laserjentene har fått beskjed om å smøre seg med tålmodighet

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen