Søk i arkivet

Regatta

SEILmakeren Doublehanded Klare for ny start

De første båtene ledet av Elanor med Tor Hove og Kjell Inge Heiberg har nå startet fra Stavanger. Det blåset lett bris fra nord og det er full kryss for tetfeltet.

Seilmakeren Doublehanded Tett felt på vei inn

Det er Jokerman med Per Ottar Skaaret og Christen With som leder feltet inn mot Stavanger i morgentimene torsdag. Tåken har sluppet sammen med nattemørket og det er strålende sol.

Og bak var det (nesten) ingen

De aldrende herrer på det stolte fartøy «Solgang» gjorde en kardinalfeil da de igår kveld valgte å gå gjennom Stokksundet på innsiden av Bømlo. Det var de nesten alene om og straffen ble grusom.

Doublehanded-start i et spinnaker-inferno

Seilmakeren Doublehanded er i gang og starten gikk pyntelig for seg i en lett nordvestlig bris, og i skuddet kl 1300 kom 100 spinnakere opp. Sol og farger i et betagende spinnaker-inferno. Nå venter de mange veivalgene mot Stavanger, og ute i havet lurer tåken.

Lite vind eller silkeføre?

Værmeldingene spriker av den enkle grunn at det er veldig lite vind å melde for deltakerne på Seilmakeren Doublehanded. Det eneste som er rimelig sikkert er at det er en god ide å ta med solkrem og mye drikke.

SEILmagasinet Shorthanded Ranking 2008 Lederen sitter ennå trygt..

Eilert Kamfjord fra Tønsberg, som leder SEILmagasinet Shorthanded Ranking sitter ennå trygt på tronen, selv om han nå trues bakfra av Tor Hove, Bærum og Vidar Moe, Fredrikstad. Selv om Kamfjord ikke deltar i Seilmakeren Doublehanded, kan imidlertid ingen av utfordrerne passere ham, selv om de skulle vinne.

DN Seilcup i gang

Første innledende runde gikk i går kveld i splitter nye X-41.

Seilmakeren Doublehanded Stort skue under Sotrabroen

– Det blir et fantastisk skue å se over 100 båter komme med spinnaker under Sotrabroen, lover Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening. Seilmakeren Doublehanded starter i morgen klokka 13, og 4–5 nautiske mil unna ligger Sotrabroen, som alle skal under.

Norske seilere valgte eksotisk Skagen-alternativ Fra Karibia direkte til Seilmakeren Doublehanded

Man kan beskylde ham for å ha tatt sola med seg, for Trond Åsvoll kommer rett fra Karibia til Askøy for å seile Seilmakeren Doublehanded. Og på Vestlandet er det spådd sol hele uken til ende. I Karibia har Åsvoll seilt et godt alternativ til Helly Hansen Skagen Race.

Seilmakeren Doublehanded Båtene renner inn til Askøy

Sakte men sikkert fylles havnen på Askøy Seilsportsenter opp av deltakere i Seilmakeren Doublehanded. Snart åpner registreringen og seilforeningen kommer til å fyre opp grillen i løpet av kvelden.

Klare for solskinnsregatta Seilmakeren Doublehanded

Værmeldingene for de kommende dagene er gir løfter om høy solfaktor og vil kreve høy konsentrasjon fra seilerne. Seilmakeren Doublehanded har hentet inn Dirty Dog som solbrille partner for regattaen for å gi seilernes øyne hvile.

Svensker fornøyd med HH Skagen Race

Bengt Falkenberg far Sverige har vært fast gjest i Færderseilasen de siste ti årene. Det vil han også bli i HH Skagen Race i årene fremover.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen