Søk i arkivet

Regatta

Volvo Ocean Race 2008-09 Aksel får flere svenske kollegaer

Ericsson Racing Team har tatt utt ytterligere tre svensker til det nordiske mannskapet. Det er bare to plasser igjen og liten sjanse for å få flere nordmenn om bord. 

Hvilke konsekvenser får en storbåt-satsing? Står Norges Seilforbund foran store endringer?

At Norges Seilforbund nå vil lage en karrierestige og satse på storbåtseiling på lik linje med satsingen de har på OL, er en meget oppsiktsvekkende nyhet. Kanskje er det den største nyheten som er kommet fra NSF siden forbundet ble stiftet. Det bør avstedkomme meningsutvekslinger og debatt!

World Cup i Miami Yngling-lag i fremgang

Med 2. plass i gårsdagens siste seilas, løsnet det litt for det norske Yngling-laget i World Cup-regattaen i Miami. Og Star-laget; det fortsatte den gode seilingen.

Lyspunkt i Yngling

Stargutta fortsetter den gode seilingen i Miami, men dagens norske toppresultat kom i Ynglingklassen

Ny rekord

Ingen seilbåt har noen gang seilt hurtigere fra Ushant ved den franske nordvestkysten til Ekvator enn Franck Cammas maxitrimaran. Nå ligger han nesten ett døgn foran Peyrons jorden rundt rekord

Nok en gull-dag for Stargutta

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fortsetter å imponere, men idag fikk de følge av Bjørnar Erikstad som var sjef i 2.4 meter klassen og Ynglingjentene som sikret nok en topplassering

Simrad OneStar 2008 Påmelding åpner kl 1200

I dag kl 1200 åpner påmeldingen til Simrad OneStar her på www.seilmagasinet.no. Regattaen er årets store styrkeprøve for shorthandeseilerne, og den er høyest vektet på SEILmagasinets Shorthanded Ranking.

Imponerende norsk Star-seiling i Miami Melleby/Mørland Pedersen ligger helt i têt

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen imponerer under World Cup-regattaene i Miami. I går vant de én regatta og ligger på 2. plass sammenlagt i et felt på 66 båter. For de andre nordmennene har innledningen vært mer beskjeden.

«Tuva» stopper seilere

På fredag skulle 10-15 båter seile regatta i ytre Oslofjord. Storm stopper seilasen. Den blir utsatt med 14 dager. 

VM i Finn Peer endte på 9. plass

Espen Guttormsen, sportssjef i Norges Seilforbund, er godt fornøyd med 9. plassen til Peer Moberg i VM i Finn i Australia. 

Ledd i NORSTEAM-satsingen: NSF ønsker flere NM i storbåtseiling

Går det den veien seilforbundet ønsker, vil flere storbåtseilere kunne kalle seg norgesmestre i fremtiden. Flere NM er en del av den varslete satsingen og det økte fokuset på storbåtseiling seilforbundet har.

NORSTEAM-prosjektet: NSF vil satse på shorthandedseiling

– Shorthandedseiling er helt klar en del av Norges Seilforbunds satsingsområde, slo Pål Karsten Fevang, da han presenterte seilforbundets nye planer for storbåtseilingen i Norge.

Seilforbundets rolle er tosidig – Vi må både være politi og pådrivere

– Norges Seilforbunds oppgave er å legge forholdene tilrette for at det skal være gøy og trygt å seile. Det innebærer at vi må være både politi og pådrivere, sier Pål Karsten Fevang, styremedlem i Norges Seilforbund, i forbindelse med lanseringen av forbundets nye satsing på storbåtseiling – NORSTEAM.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen