Søk i arkivet

Regatta

Medaljekandidater i begge klasser

Før morgendagens EM avslutning i Zoom 8 klassen ligger norske båter på medfaljeplass både i gutte- og jenteklassen

Gode lasere, men ellers svakt på Mallorca

Både Kristian Ruth og Stian Tuv hevder seg godt i Laser. Det gjør også jentene i Laser Radial, men ellers er det ikke s¨mye å glede seg over for de norske påskeseilerne.

OL-uttagning i Princesa Sofia Kristian Ruth tok første stikk i knallåpning

Kristian Ruth tok første stikk i den første seilasen som teller i OL-uttagningen i Laser, og han var ikke snauere enn at han vant sitt heat i den innledende seilasen. Deretter fulgte han opp med en 8. plass og ligger som nummer tre sammenlagt.

Royal Sailing Academy Storstilt dansk storbåt-satsing blåses i gang i påsken

Denne påsken går startskuddet for en storstilt dansk satsing på storbåtseiling der målet er å «avlevere» danske seilere til America’s Cup, Volvo Ocean Race, Transpac 52-serien og andre store seilaser. Royal Sailing Academy heter prosjektet som er støttet av skipsrederen Mærsk McKinney Møller.

VM Laser Radial for damer Stang ut på oppløftende dag

Det ble en første regattadag med blandete følelser for Elin Samdal i VM i Laser Radial i New Zealand. I begge seilasene hang hun med fra start, men en kullseiling og disk for å ha brudt 1-minuttsregelen var et skår i gleden over ellers god seiling.

Nergaard verdensmester i 5.5 meter

Kristian Nergaard tok storeslem under regattaene på Bahamas da han vant både den skandinaviske Gullpokalen og verdensmesterskapet for 5.5  meterne.

Brukbar start for de norske Zoom 8 seilerne

Zoom 8 seilerne startet sitt Europamesterskap på Gardasjøen igår. Med  7 – 9 m/s varierende sønnavind ble veivalget avgjørende.

Disk og kullseiling ødela VM-starten for Samdal

Endelig kom VM i gang for Laser Radial-seilerne i New Zealand. Elin Samdal seilte slett ikke dårlig, men brøt to av de viktigste forutsetningene for å lykkes i konkurranse; unngå kullseiling og tjuvstart.

Farr 40 som skolebåter

Gjennom et prosjekt igangsatt av KDY og med finansiell støtte fra et av verdens største rederier skal danske seilere rekrutteres til internasjonal storbåtseilas på toppnivå. Dette skriver det danskene nettstedet fpn.dk

Tåke førte til politiforbud mot seiling på Gardasjøen

Først ved 14-tiden lettet tåken slik at det var mulig for seilerne å gå på vannet. En seilas ble avviklet før vinden løyet

Følg med Nyeste LYS-tall på SEILmagasinet.no

Vil du holde deg oppdatert på de nyeste LYS-tallene som tildeles, både når det gjelder standardbåter og enkeltbåter? SEILmagasinet.no i samarbeid med NORLYS tilbyr nå en permanent oversikt der du til enhver tid ser de ferskeste tallene her på SEILmagasinet.no.

VM for Laser Radial i New Zealand Verdensmesterskap i venting

Det ble et verdensmesterskap i venting snarere enn i seiling under første dag av VM i Laser Radial i New Zealand. – Vi ventet i syv timer ute på havet i solsteika. Jeg er helt utmattet, skriver Norges eneste VM-deltager, Elin Samdal, på SEILbloggen sin.

30 norske seilere EM klare

Når EM for Zoom 8 starter idag deltar ikke mindre enn 30 norske seilere, Igår var det åpningsseremoni

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen