Søk i arkivet

Regatta

Tilbake til rettsalen

Alinghi og BMW Oracle greide ikke å bli enige om datoene for de neste America´s Cup seilasene, og dermed havner saken igjen på bordet til dommer Kahn i New York.

Sjefen for Puma

Ken Read forteller her om sin seilkarriere og forberedelsene til Volvo Ocean Race.

Avanserte batterier

Ladekapasiteten på batteriene er et svakt punkt på båten. Her er batterier som skal være bedre enn det meste.

Spennende utfordring for den rette Navigatør søkes til Norges råeste regattabåt

– Vi trenger en navigatør. Fins det noen der ute som kunne tenke seg å være med oss? Det er Peer Moberg som stiller spørsmålet til SEILmagasinets lesere. Vedkommende vil kunne være navigatør om bord i AL CAPONE, Einar Sisseners Cookson 50, som uten tvil bør kune tåle betegnelsen Norges råeste regattabåt.

EM i 49er på Mallorca God åpning av Gundersen/Bovim

Med 14. plass sammenlagt etter de første fem seilasene, ble det en god åpning for Christopher Gundersen og Frode Bovim da europamesterskapet i 49er endelig startet på Mallorca i går under røffe forhold. I noen av seilasene kom bare halvparten av feltet til mål.

Det stunder mot VM i Star-båt Trangt nåløye venter det norske Star-håpet

21 nasjoner skal kjempe om fire gjenstående OL-plasser når det seiles VM i Starbåt fra 7. til 18. april. Blant dem er Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fra Norge. som håper å komplettere det norske OL-laget i Beijing.

På påsketokt Norske Optimist-vikinger slo fra seg i Nederland

Det var hjemlige fohold som møtte de 10 norske vikingene som deltok i Magic Marine Easter Regatta i Nederland i påsken. – Og kanskje var det medvirkende til de gode resultatene, undrer Kjetil Morken som har sendt en sluttrapport fra arrangementet.

Dårlig generalprøve gir god premiere

Etter nedturer i Bacardi Cup summerer Team Lode Star opp situasjonen før VM og OL kvalifisering i Star.

Amputert Spi Ouest regatta

Årets Spi Ouest regatta, et høydepunkt for seilerne på Nordvestkysten av Frankrike kom sent igang etter blokade av lokale fiskere. Men det ble regatta til slutt, og seilerhelten Lôick Peyron vant den store Open 7.5 klassen. Se Video her

Ingen 49er seiling på Palma igår

49er seilerne skulle ha startet sitt EM fra Palma på Mallorca igår, men kraftig vind og høye bølger gjorde det umulig å seile. At 49er seiling i mye vind ikke er noen spøk, kan du se eksempler på her

ATLANTIC-kopi sjøsatt i Nederland Verdens raskeste skonnert i 100 år er gjenskapt

I 1905 satte den 227 fot lange skonnerten ATLANTIC rekord over Atlanterhavet med 12 døgn, fire timer og ett minutt. Denne rekorden – Atlanterhavets blå bånd – for enskrogsbåter stod i over 100 år før den ble slått. I midten av mars ble en tro kopi av ATLANTIC sjøsatt i Nederland. Klarer den å slå rekorden?

Ellison utfordrer Alinghi

Møtene, rettssakene og den offentlige kranglingen mellom seilverdens to mest velstående og mektige personer når nye høyder. Retten har bestemt at Alinghi må møte BMW Oracle til en match i år. Alinghi nekter.

EM i 49er på Mallorca Store bølger og mye vind stoppet 49er-seilere

Mens de andre deltagerne i Princesa Sofia Cup på Mallorca i påsken reiste hvert til sitt, ble 49er-seilerne igjen for å gjøre opp sitt mellomværende i EM. Det skulle ha startet i dag, men høye bølger og mye vind i Palmabukten satte en stopper for det.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen