Søk i arkivet

Regatta

Joyon fortsetter i rekordtempo

Francis Joyon øker forspranget på Ellen MacArthurs jorden rundt rekord. Nå ha han passert Cape Leeuwin og nærmer seg halvgått løp

Volvo Ocean Race 2008-09 Kan vi sitte på?

Ericsson 3 tok motorveien gjennom Stockholm natt til fredag. Det for forhåptenligvis siste gang før Volvo Ocean Race at båten må gjøre noe annet enn å seile. 

Barcelona World Race Mannefall jorden rundt

Tre av ni båter er ute av Barcelona World Race så langt og en fjerde er på vei til "havn" for å reparere motoren. Mannefallet i tomannsregattaen jorden rundt har vært ganske kraftig den siste tiden. 

Najadverftet åpner nytt verft Najad klar for avansert produksjon i Åmål

Åmål (SEILmagasinet): Det var en stolt Alfred van Wincoop, Najadverftets eier og leder, som i dag kunne invitere til offisiell åpning av verftets nye produksjonsfasiliteter på Åmål. Fra og med mandag støper Najad sine egne skrog – ved bruk av avanserte metoder i store, imponerende lokaler. SEILmagasinet var på plass.

Dramaet i Barcelona World Race fortsetter

«Estrella Damm» er den tredje båten som må gi opp Barcelona World Race, mens «Veolia Environment» må ta en avstikker til Kergeulen for reparasjoner. Dermed er «Hugo Boss» oppe på 2. plass i regattaen

Solo jorden rundt non stopp Ny solorekord for franskmann

Francis Joyon har satt ny fartsrekord i løpet av 24 timer med en snittfart på 25,66 knop. Utrolig nok er han bare 250 nautiske mil etter en annen rekordbåt - med fullt mannskap. 

Irsk båt klar

Endelig falt den syvende båten på plass for Volvo Ocean Race 2008-09. Det blir den doble olympiske medaljøren Ian Walker som blir skipper. 

Ny rekord over Atlanteren

Pierre-Yves Moreau og Benoit Lequin slo mandag verdensrekorden over Atlanteren med sin 20 fots katamaran.

Nytt lag klart til Volvo Ocean Race

Med annonseringen av det irske Green Team er idag antallet båter i det kommende Volvo Ocean Race nådd syv. Glenn Bourke antyder at det kan bli flere på grunn av usikkerheten om America´s Cup

Årsmøte i NORLYS Book inn i NORLYS

Karl Otto Book ble nyvalgt medlem av NORLYS styret under mandagens årsmøte på Gardermoen. Han skal jobbe med å få båtforhandlerne til å levere LYS-nøkkelferdige båter og for at LYS skal bli sterkere og enklere. 

Plutselig dukket en sort finne opp: Kristian Ruth møtte hai på trening!

– Jeg lå og surfet på en kjempebølge da jeg plutselig så en stor, svart finne ved siden av meg. Spørsmålet for med ett gjennom hodet mitt: Delfin? Hai? Delfin? – Hai!! Det var en 2–3 meter lang hai som svømte rett ved siden av meg, forteller Kristian Ruth, som fikk seg en seilopplevelse utenom det vanlige.

Nytt mastebrekk i Barcelona World Race

Jeremie Beyou raporterte like etter midnatt mastebrekk på «Delta Dore». Dette er det andre mastebrekket på kort tid, mens en tredje båt, «Estrella Damm» er på vei til Cape Town med rorskader.

Nisseseilas Stille nisser på Hjellestad

Det ble nesten like lite vind som det var spådd for alle som seilte Nisseseilasen i Bergen på lørdag.  

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen