Søk i arkivet

Regatta

Seilmakeren Doublehanded 2008 Otto degradert - mannskapet tar over

Mannskapet til Otto Hægland har fått nok av å dra krabbeteiner i Seilmakeren Doublehanded og har degradert sin tidligere skipper til mannskap. Endringen innebærer også at Ove Gullbrå og Otto Hægland nå stiller med flåtens største båt.

Transat Jacques Vabre Lettvindsstart for doublehandedseilere

De 60 båtene i Transat Jacques Vabre startet i helgen og de første nettene har vært tunge for de aller fleste seilerne. Lite vind har preget tiden etter starten og med mye skipstrafikk i den engelske kanal blir det lite søvn på seilerne.

Marstrand får EM for IMS klassene

ORC besuttet idag under årsmøtene i Estoril å legge EM for IMS båter til Marstrand. Imorgen lanseres ny ORC regel.

Transat Jaques Vabre Klare til start

Le Havre (SEILmagasinet): Det er en relativt stille og grå morgen i Le Havre akkurat nå. De 60 båtene har begynt å forlate havnen og gjør de siste forberedelsene til starten som går 13.02.  

I dag starter Jacques Vabre

To manns regattaen til Brasil er et gigantarrangement som suger til seg sponsorer og proffe seilere. Spesielt IMOCA (Open 60) klassen blir kampen om seileren tøff.

Transat Jaques Vabre Bryggelangs blant Class 40

Le Havre (SEILmagasinet): Nesten halvparten av Class 40 flåten er bygget i år og det er mange forskjellige løsninger på båtene. Vi har vandret bryggelangs i Le Havre for å gi deg det siste innen Class 40.

Mister sponsor – på jakt etter ny Skagen Race uten Hovdan

Etter 12 år som sponsor har Hovdan nå takket av som sponsor for Skagen Race. – Vi har skiltes som venner og i full forståelse, sier Inge-Magnar Olerud i Bærum Seilforening. Foreningen er nå på jakt etter ny sponsor, men forsikrer at racet vil gå av stabelen uansett.

1000Mile Solo Soloregatta blir 1000 mil lang

Shorthanded organisasjonen Petit Bateau har hvert eneste år videreutviklet sin soloregatta. Neste år er den 1000 nautiske mil lang og blir også kvalifikasjon til OSTAR. Norske seilere vurderer å være med på regattaen som går mellom England, Irland, Spania og Frankrike.

Moberg gir eksperthjelp til Laser-gutta

Kristian Ruth og Stian Tuv får eksperthjelp fra ex-Laser seiler Peer Moberg neste uke. Da reiser de tre til Santander for å seile mot verdens beste i klassen.  

Transat Jaques Vabre Stor utenlandsk kvote

Le Havre (SEILmagasinet): Engelske seilere har i mange år snakket om at det er på tide å bryte den franske dominansen innen shorthanded seiling. Franskmennene er fortsatt i flertall, men under Transat Jaques Vabre er det flere "utlendinger" enn noen gang.  

X-41 cup med pengepremie

Det blir 11 X-41 i Oslofjorden til sommeren. X-yachts og XPO vil i sammarbeid lage en klasseklubbserie med pengepremier.

ISAF dropper verdenscup

ISAF ble ikke enige med Grade 1 arrangøerene og dropper Verdensvupen i seiling som skulle starte allerede i januar neste år. Nå lanseres andre planer.

Watski Skagerrak TwoStar Fullt!

Klokka 1701 – fire timer og ett minutt etter at påmeldingen startet – smatt den siste båten inn på deltagerlisten til Watski Skagerrak TwoStar. Nå er det opprettet venteliste.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen