Søk i arkivet

Regatta

Matchseilerne tok Rolexklokkene i Estoril

ISAF Rolex Sailor of the Year Award gikk til to matchseilere som dermed la inn sterke søknader om å ta matchseiling inn i det olympiske program igjen.

Kjølbåtene ut av OL-programmet?

ISAFs Events komité har holdt avstemning om OL klassene til 2012. Det utviklet seg lite lystelig for kjølbåtseilerne som nå trenger medvind i counsil for å overleve

Transat Jacques Vabre Første båt ute

Tirsdag fikk Transat Jacques Vabre sitt første havari. Open 60en Artemis knakk masten utenfor den spanske kysten i 35 knops vind. Ingen ble skadet i havariet.  

Transat Jacques Vabre Shorthanded helter i Frankrike

Franske seilere er nesten like store som fotballhelter i Frankrike. Her er en video av hvordan de 120 skipperen i Transat Jacques Vabre ble presentert for fansen før start.

Seilmakeren Doublehanded 2008 Otto degradert - mannskapet tar over

Mannskapet til Otto Hægland har fått nok av å dra krabbeteiner i Seilmakeren Doublehanded og har degradert sin tidligere skipper til mannskap. Endringen innebærer også at Ove Gullbrå og Otto Hægland nå stiller med flåtens største båt.

Transat Jacques Vabre Lettvindsstart for doublehandedseilere

De 60 båtene i Transat Jacques Vabre startet i helgen og de første nettene har vært tunge for de aller fleste seilerne. Lite vind har preget tiden etter starten og med mye skipstrafikk i den engelske kanal blir det lite søvn på seilerne.

Marstrand får EM for IMS klassene

ORC besuttet idag under årsmøtene i Estoril å legge EM for IMS båter til Marstrand. Imorgen lanseres ny ORC regel.

Transat Jaques Vabre Klare til start

Le Havre (SEILmagasinet): Det er en relativt stille og grå morgen i Le Havre akkurat nå. De 60 båtene har begynt å forlate havnen og gjør de siste forberedelsene til starten som går 13.02.  

I dag starter Jacques Vabre

To manns regattaen til Brasil er et gigantarrangement som suger til seg sponsorer og proffe seilere. Spesielt IMOCA (Open 60) klassen blir kampen om seileren tøff.

Transat Jaques Vabre Bryggelangs blant Class 40

Le Havre (SEILmagasinet): Nesten halvparten av Class 40 flåten er bygget i år og det er mange forskjellige løsninger på båtene. Vi har vandret bryggelangs i Le Havre for å gi deg det siste innen Class 40.

Mister sponsor – på jakt etter ny Skagen Race uten Hovdan

Etter 12 år som sponsor har Hovdan nå takket av som sponsor for Skagen Race. – Vi har skiltes som venner og i full forståelse, sier Inge-Magnar Olerud i Bærum Seilforening. Foreningen er nå på jakt etter ny sponsor, men forsikrer at racet vil gå av stabelen uansett.

1000Mile Solo Soloregatta blir 1000 mil lang

Shorthanded organisasjonen Petit Bateau har hvert eneste år videreutviklet sin soloregatta. Neste år er den 1000 nautiske mil lang og blir også kvalifikasjon til OSTAR. Norske seilere vurderer å være med på regattaen som går mellom England, Irland, Spania og Frankrike.

Moberg gir eksperthjelp til Laser-gutta

Kristian Ruth og Stian Tuv får eksperthjelp fra ex-Laser seiler Peer Moberg neste uke. Da reiser de tre til Santander for å seile mot verdens beste i klassen.  

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen