Søk i arkivet

Regatta

Transat Jacques Vabre Tett blant Open 60ene

Tirsdag ettermiddag begynte de første Open 60ene å renne inn over TJV startlinjen i Brasil. Franske Michel Desjoyeaux og Manu le Borgne på Foncia vant prestisjekampen i Open 60 klassen. De gjorde det dessuten med stil. 

Team Tuv mot OL i Laser Ingen blir best alene

Stian Tuv og Kristian Ruth er i Australia og trener for OL-deltagelse i Laser. Nå er det slik at det eventuelt bare er én av treningskameratene som får OL-billett, men SEILmagasinet sørger for at begge i alle fall får reise til OL i 2008.

America’s Cup To nye utfordrere

Det er bare den innerste sirkelen i Alinghi som egentlig vet om det blir Americas Cup i 2009. Likefullt meldte to nye syndikat seg på til det 33. Americas Cup denne uken. 

Seilmakeren Doublehanded Setter tak i ren gledesrus

Påmeldingen til Seilmakeren Doublehanded har offisielt tatt helt av og dermed må Askøy Seilforening sette et øvre tak på deltakere. De vil begrense deltakerne for å sikre at alle som er med får en best mulig opplevelse. 

Jorden rundt solo rekordforsøk Coville i standby

Denne vinteren er det store sjanser for at Ellen MacArthurs rekordeilas solo jorden rundt kommer til å falle. Thomas Coville er nå i stand by modus, og kan sette avgåre i løpet av uken.

Klart for ny soloseilas i august Simrad fornyer OneStar-avtale

Navico Norway AS og Fredrikstad Seilforening er blitt enige om å fortsette samarbeidet om Simrad OneStar, og dermed er det duket for nok en utgave av Nord-Europas største soloseilas.

«Foncia» vant

Stillebeltet stoppet «Ecover», og den nye Farr-båten « Fonica» var raskest inn til mål under Jacques Vabre.

Singapore blir stoppoverhavn

Mandag ble det offentlig at Singapore blir en av havnene der Volvo Ocean Race flåten skal stanse i 2008. De skal også arrangere det andre inshore racet i regattaen

CYD 40 Ny svensk 40-foter på nyåret

Nicanders Båtvarv, som bygger CB 365, avslutter i disse dager pluggen på det som skal bli en ny 40-foter. Denne gangen blir ikke navnet CB, da Carl Beyer ikke er involvert. Arbeidsnavnet er CYD 40 og båten skal prøveseiles i begynnelsen av neste år.

Barcelona World Race Endelig i Atlanterhavet

Paprec Virbrac 2 med Jean-Pierre Dick og Damian Foxall om bord var første båt som kom seg gjennom Gibraltarstredet og ut i Atlanterhavet. Nå har de satt kursen sørover.

NORLYS–NORC rankingen 2008 X-41OD blir en del av NORLYS–NORC-rankingen

Thomas Føyen og Espen Claeson har lagt sin første sesong i X-41 One Design bak seg. De er svært fornøyd med sesongen, men ser veldig frem til neste års sesong med flere båter på linjen. Samtidig blir alle X-41ene også en del av NORC’ ranking.

America’s Cup Fullt brudd mellom toppene

Hva som egentlig er sant når det gjelder den stadig pågående krangelen mellom Alinghi og BMW Oracle er det vanskelig å finne ut av. De har begge forskjellige virkelighetsoppfatninger, men konsekvensen er i hvertfall at det er fullt brudd. Nok en gang.  

Transat Jacques Vabre På pallen med skrogskader

Delen som Pascal Bidegorry og Yvan Ravussin viser frem etter at de har seilt inn til en tredjeplass ORMA 60 klassen i Transat Jacques Vabre er en del av skroget. 

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen