Søk i arkivet

Regatta

TP52 VM Kongen knakk roret

Det var ikke spesielt merkelig at det gikk dårlig for kong Harald og hans Fram under tirsdagens siste TP52-seilas på Sardinia. Under en kraftig broach knakk Fram XVI roret. Nå håper det norske laget på å få på plass et nytt ror innen fredagens seilas.

EM i Yngling Håper på topp fem

Siren Sundby, Alexandra Koefoed og Lise Birgitte Fredriksen smalt til med en tredjeplass tirsdag, men den påfølgende seilasen ble ikke like god. Nå satser jentene på å komme seg blant de fem beste.

Om bord i Akilaria Class 40 Serieprodusert Class 40

Class 40-klassen er i stor vekst i Frankrike og Akilaria Class 40 er en av båttypene i klassen. Verftet produserer 12 båter i året og under årets Transat Jacques Vabre, som starter i november, stiller ti båter til start. Vi tok en titt under båtmessen i La Rochelle.

Høststormen i Bergen Kuling feide bergensseilerne av banen

Lørdagens Høststorm ble en behagelig seilas for de 28 båtene i Høststormen på Vestlandet. Søndag var det imidlertid helt andre vinder som regjerte og bare fire båter kom i mål.

TP52 VM Dårlig dag for Fram

Fram XVI startet tirsdagen med en tyvstart og klarte aldri å hente seg inn igjen. Nå ligger de på nest sisteplass i TP52 verdensmesterskapet. Svensken har tatt over ledelsen.

Elin Samdal holder foredrag Drømmen om OL i ord og bilder

Torsdag 27. september - i morgen – forteller Elin Samdal med egne ord om sin OL-satsing i Laser Radial. Det skjer på Andersenslippen til Fredrikstad Seilforening.

Fram XVI på tamp i Sardinia

Det er ikke lett for et lag norske amatører å hevde seg blant proffene på Sardinia. TP52 klassen skiller lite og det er ikke rom for småfeil

Far og datter i Laser

I helgen var det nordisk mesterskap i Danmark. Der stilte unge og eldre norske seilere.

Årets seilere nominert

ISAF har nominert årets seilere. Nå skal de nasjonale seilforbund stemme over kandidatene før den høytidelige tildelingen av trofeene skjer på Rolex World Sailor of the Year Awards finner sted under ISAFs årmøte 6. november. Her er kandidatene:

Franske Allures 44 En kombinasjon av aluminium og glassfiber

Da franske Allures Yachting skulle planlegge sin nye 44-foter spurte de 20 langturseilere om hvordan den perfekte langturbåten skulle se ut. Resultatet er en spennende «blue water cruiser» med mange fine løsninger om bord – typisk for franske båtbyggere. Vi så båten i La Rochelle, du kan se den på SEILtv!

Ynglinjentene henger med etter kaldusj i åpningen

Ynglingjentene åpnet EM med DSQ, men har samlet seg mesterlig og viser nå gamle Siren-takter

Kort vei opp for Fram XVI i VM for TP52

Det uoffisielle VM for TP52 startet igår ved Porto Cervo i surt høstvær. Fram XVI er ikke helt i teten, men det er kort vei oppover for Kongebåten

VM i Match starter på mandag

Kun de 100 beste i verden får delta i World Match Racing Championship 2007. Blant dem er to nordmenn.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen