Søk i arkivet

Regatta

Ny rekord i Jacques Vabre

Første båt er i mål i Brasil etter en snittfart på 18,03 knop.

Rekord-tidlig terminliste klar Samseiling i Nord-Norge

Seilforeningene i Nord-Norge har samordnet sine terminlister foran neste års seilsesong. – Vi ønsker at flere skal kunne delta i hverandres regattaer, forklarer initiativtagerne til et fellesmøte mellom foreningene, leder Olav Taraldsen i Bodø Seilforening og Sverre Benjaminsen, som både er leder i Troms Seilkrets og regattasjef i Tromsø Seilforening.

IMS ut ORC lanserer ny og forbedret måleregel

ORC har oppdatert sin VPP- regel som vi alle kjenner som IMS og kalt den nye versjonen ORC International. Den vil fortsatt være er VPP baser og tar hensyn til moderne og raske båter.

Ny Cookson 50 på trappene Ny 50-foter på Einar Sissener

Etter årets avkortede sesong i GP42, har nå Einar Sissener kjøpt en Cookson 50. Peer Moberg blir som vanlig om bord, og melder om en superrask slede med svingkjøl.

Seilmakeren Doublehanded Tomannsfarsott i Bergen

Tirsdag ettermiddag er det hele 65 tomannslag som har meldt seg på til Seilmakeren Doublehanded 2008. Hele syv av disse er Elan 37.

Barcelona World Race Tett i Barcelona-teten

ESTRELLA DAMM med den spanske-amerikanske duoen har tatt teten i Barcelona World Race etter den første natten. Men det er veldig tett.

Team LodeStar Startet Miami-trening med regatta

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er nå på plass i Miami for vinterenes viktige treningsperiode. Star-laget stilte opp i Schoonmaker Cup denne helgen og søndag vant de den siste seilasen i serien.  

Stargutta avsluttet med seier

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er i full gang med treningen i Miami. Litt regattaseiling blir det gså tid til innimellom og i helgen møttes mange av vinterens konkurrenter til dyst.

Sesongavslutning i First 31.7 Andreas Wettre & Co tok ranking-seieren

Andreas Wettre og mannskapet hans stakk avsted med sammenlagtseieren i årets rankingserie i First 31.7. – Endelig nådde vi helt opp, sier Wettre, etter at laget hans har vært på pallen i flere år.

Barcelona World Race Klare for jorden rundt

Søndag klokken 13.00 legger 18 seilere i ni Open 60er ut på en 80 dager pluss jorden rundt regatta. Barcelona World Race kommer til å bli en av de hardeste shothanded regattaene og det er liten tvil om at noen ikke vil seile hele veien rundt.

Nå er de avgårde

Barelona Word Race startet i ettermiddag i strålende solskinn og påfriskende sønnavind. Favoritten tok ledelsen fra start.

Superjevnt i Open 60

De 17 båtene i Open 60 klassen har idag seilt i syv døgn i Transat Jacques Vabre regattaen og fire nautiske mil skiller de fire første båtene. I de andre klassene er skillet større

Seilmakeren Doublehanded Otto må på hardtrening

Etter at Otto Hægland og Ove Gullbrå har gått fra 38 til 51 fot i Seilmakeren Doublehanded og Otto er degradert til mannskap har han bestemt seg for at det må hardtrening til. Nå star pushups, kroppshevinger og redusert arbeidstid på programmet frem til start. Her er Otto Hæglands egne ord.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen