Søk i arkivet

Regatta

Team LodeStar Startet Miami-trening med regatta

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er nå på plass i Miami for vinterenes viktige treningsperiode. Star-laget stilte opp i Schoonmaker Cup denne helgen og søndag vant de den siste seilasen i serien.  

Stargutta avsluttet med seier

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er i full gang med treningen i Miami. Litt regattaseiling blir det gså tid til innimellom og i helgen møttes mange av vinterens konkurrenter til dyst.

Sesongavslutning i First 31.7 Andreas Wettre & Co tok ranking-seieren

Andreas Wettre og mannskapet hans stakk avsted med sammenlagtseieren i årets rankingserie i First 31.7. – Endelig nådde vi helt opp, sier Wettre, etter at laget hans har vært på pallen i flere år.

Barcelona World Race Klare for jorden rundt

Søndag klokken 13.00 legger 18 seilere i ni Open 60er ut på en 80 dager pluss jorden rundt regatta. Barcelona World Race kommer til å bli en av de hardeste shothanded regattaene og det er liten tvil om at noen ikke vil seile hele veien rundt.

Nå er de avgårde

Barelona Word Race startet i ettermiddag i strålende solskinn og påfriskende sønnavind. Favoritten tok ledelsen fra start.

Superjevnt i Open 60

De 17 båtene i Open 60 klassen har idag seilt i syv døgn i Transat Jacques Vabre regattaen og fire nautiske mil skiller de fire første båtene. I de andre klassene er skillet større

Seilmakeren Doublehanded Otto må på hardtrening

Etter at Otto Hægland og Ove Gullbrå har gått fra 38 til 51 fot i Seilmakeren Doublehanded og Otto er degradert til mannskap har han bestemt seg for at det må hardtrening til. Nå star pushups, kroppshevinger og redusert arbeidstid på programmet frem til start. Her er Otto Hæglands egne ord.

Americas Cup AC datoene klare

Nå har det 33. Americas Cup kommet enda et steg nærmere virkelighet. Torsdag offentliggjorde arrangøren datoene for finalen og litt mer informasjon om de nye båtene.

Seilmakeren Doublehanded Miniene samler seg på Vestlandet

Seilere fra Vestlandet har kjøpt om nesten alle båtene i Oslofjorden etter at Karl Otto Book tok med seg sin gule 21 foter og flyttet over fjellet. Så langt er det seks Minier som har meldt seg på til Seilmakeren Doublehanded.

Samkjøring av regattaene i Nord-Norge

For  første gang i historien har Troms og Nordland seilkrets møttes for å diskutere en mulig samordning av  sine terminlister for neste års seilsesong.

Kjølbåtene kom med likevel

Så skjedde det igjen; ISAF Council nedstemte forslaget fra eventskomiteen og tok kjølbåtene inn i igjen på det olymiske programmet, på bekostnng av flerskrog som dermed forsvinner.

Nervøs, men avslappet stemning i Barcelona

Søndag starter verdens første tomannsregatta jorden rundt. Spenningen før start er til å ta og føle på og seilerne er ikke minst usikre på hvor hardt 60 foterne lar seg presse.

ISAFs årlige møte Kjølbåter på vei ut?

ISAF representantene diskuterer nå fremtiden til de forskjellige olympiske klassene, og det kan se ut til at kjølbåtene Star og Yngling er på vei ut i mørket. 

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen