Søk i arkivet

Regatta

2007 ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards Matchracere tok prisene

2007 ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards gikk i år til to av verdens ledende matchracere. Franske Claire Leroy og amerikanske Ed Baird fikk hver sin pris. 

Shetland Race 2008 Nye grep i Nordsjø-klassiker

Neste år går starten på Shetland Race 18. juni, og det er flere nye elementer i  nordsjøregattaen neste år. Et av de store grepene er å fjerne Oseberg som rundingsmerke.

Transat Jacques Vabre SEILtv intervju med Class 40 seiler

SEILtv fikk et intervju med Nick Bubb, seiler med Tanguy de Lamotte, i Class 40 i Transat Jacques Vabre rett før start. Se opptaket her.

Zoom8 EM Sølv til Harald Fæste

Det er ikke bare Optimist som Harald Fæste er dyktig i. I helgen tok han også sølv i Zoom8. Jentene tok ingen medaljer.

Matchseilerne tok Rolexklokkene i Estoril

ISAF Rolex Sailor of the Year Award gikk til to matchseilere som dermed la inn sterke søknader om å ta matchseiling inn i det olympiske program igjen.

Kjølbåtene ut av OL-programmet?

ISAFs Events komité har holdt avstemning om OL klassene til 2012. Det utviklet seg lite lystelig for kjølbåtseilerne som nå trenger medvind i counsil for å overleve

Transat Jacques Vabre Første båt ute

Tirsdag fikk Transat Jacques Vabre sitt første havari. Open 60en Artemis knakk masten utenfor den spanske kysten i 35 knops vind. Ingen ble skadet i havariet.  

Transat Jacques Vabre Shorthanded helter i Frankrike

Franske seilere er nesten like store som fotballhelter i Frankrike. Her er en video av hvordan de 120 skipperen i Transat Jacques Vabre ble presentert for fansen før start.

Seilmakeren Doublehanded 2008 Otto degradert - mannskapet tar over

Mannskapet til Otto Hægland har fått nok av å dra krabbeteiner i Seilmakeren Doublehanded og har degradert sin tidligere skipper til mannskap. Endringen innebærer også at Ove Gullbrå og Otto Hægland nå stiller med flåtens største båt.

Transat Jacques Vabre Lettvindsstart for doublehandedseilere

De 60 båtene i Transat Jacques Vabre startet i helgen og de første nettene har vært tunge for de aller fleste seilerne. Lite vind har preget tiden etter starten og med mye skipstrafikk i den engelske kanal blir det lite søvn på seilerne.

Marstrand får EM for IMS klassene

ORC besuttet idag under årsmøtene i Estoril å legge EM for IMS båter til Marstrand. Imorgen lanseres ny ORC regel.

Transat Jaques Vabre Klare til start

Le Havre (SEILmagasinet): Det er en relativt stille og grå morgen i Le Havre akkurat nå. De 60 båtene har begynt å forlate havnen og gjør de siste forberedelsene til starten som går 13.02.  

I dag starter Jacques Vabre

To manns regattaen til Brasil er et gigantarrangement som suger til seg sponsorer og proffe seilere. Spesielt IMOCA (Open 60) klassen blir kampen om seileren tøff.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen