Søk i arkivet

Regatta

Ellison vil seile America's Cup i 90 fots katamaraner

I Kjølvannet av bråket rundt de neste America's Cup seilasene er det idag kommet frem at Larry Ellisons Golden Gate Yacht Club har krevd at den neste regattaen skal skje uten andre utfordrere og i 90 fots katamaraner. Han vil også at seilasen skal gå 4. juli.

To medaljer, to femteplasser og topp laginnsats i NoM

Siste dag i JNoM for Zoom8 ga vind, regn, to seilaser og solid norsk innsats. Det norske Zoom8 laget (27 seilere) har gjort en flott innsats på banen og på land som gode ambassadører for norsk seilsport.

Volvo Ocean Race Mean Machine trekker seg

Peter de Ridder og hans Mean Machine lag har trukket seg fra det neste Volvo Ocean Race. De klarte ikke å finne de rette sponsorene til sitt prosjekt.

Verdensrekord Tett på 800 nautiske på ett døgn

Franck Cammas tok seilsporten et langt steg nærmere den magiske 800 nautiske mil på et døgn denne helgen. De satt nå verdensrekord da de holdt 33 knop i snitt i et helt døgn.

TP 52 Breitling MedCup Sterk åpning - svak avslutning

Kong Harald og hans Fram XVI startet Breitling MedCup godt, men avsluttet bakerst i feltet. Dermed endte de på en 20. plass av de 24 båtene.

33 knop i snitt over 24 timer!

Det er den utrolige hastigheten Franck Cammas oppnådde med i syne 105 fots trimaran Groupama 3 da han i helgen satte ny 24 timers rekord under sitt transatlantiske rekordforsøk.

de Ridder kaster kortene

Milliardæren Peter de Ridder klarte ikke å skaffe sponsorer til sitt Volvo Ocean Race prosjekt. Dermed kaster han kortene og overlater til andre plukke opp restene av prosjektet. 

Vanskelig 3. dag for Zoom 8 seilerne

Den tredje dagen av JNoM ble vanskelig for en del av de norske seilerne med store utslag på resultatlistene

Americas Cup Oracle tar Alinghi til retten

Golden Gate Yacht Club (GGYC), eller Oracle BMW Racing, har stevnet Société Nautique de Genève (SNG), eller Alinghi, for retten I New York. Amerikanerene mener at Alinghi ikke oppfyller de opprinnelige intensjonene til Americas Cup.  

En seilas for Zoom8 klassen første dag i Junior NoM.

Det var meget vanskelige og skiftende vindforhold da Zoom8 klassen startet sitt Nordsiske mesterskap i Århus igår. Kun en seilas ble avviklet, men med norske seilere i tet både i jente- og gutteklassen

Hjemmeseier i Terne-NM

Bjørn Hestangen og fokkeslask Hanne Kristensen fra Kragerø tok i helgen gull i Norgesmesterskapet etter overbevisende seiling. Med to tredjeplasser som dårligste enkeltplasseringer, var det ingen som kunne tukte dem.

De norske fortsetter å imponere

Gråværet hindret ikke Zoom 8 seilerne så lenge  det var vind. Etter åtte timer på vannet var fire seilaser gjennomført for gutteklassen og jenteklassen, og det norske laget gjør fortsatt en god innsats i Nordisk Mesterskap.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen