Søk i arkivet

Regatta

OL Bejing 2008 KNS akusjonerer seg til OL

KNS har sterke medaljekandidater til OL i Bejing 2008. Men satsning koster. Nå har de fått en lekker sportsbåt som de auksjonerer bort for å finansiere satsningen.

Visit Shetland Race Trikkekjøring til Lerwick

De første 12 timene i Visit Shetland Race var lange for de 53 båtene. Blank Nordsjø og litt medstrøm ga drivekonkurranse, men etter midnatt løsnet det og det ble trikkekjøring til Oseberg og inn til Lerwick.

America’s Cup-finalen starter lørdag Tilbake til start

Lørdag klokka 1500 starter første match i 2007-utgaven av America’s Cup, verdens eldste sportskonkurranse, utenfor Valencia i Spania. På startlinjen finner vi gamle kjenninger fra forrige cup utenfor Auckland, sveitsiske Alinghi og Emirates Team New Zealand. Forrige møte i AmCup endte med et smertelig 0-5 tap for ETNZ. Denne gangen blir det ikke slik.

Rekordjakt i Round the Island Race Klart for verdens største regatta

Over 1600 båter stiller i morgen til start i det som nok er verdens største regatta; JPMorgan Asset Management Round the Island Race. Og «the Island» er øya Isle of Wight i England. Blant båtene som stiller til start er blant annet den nye supermaxien LEOPARD 3, som selvfølgelig er ute etter rekorden.

NoM Farr 40 Farrene ankommet Fredrikstad!

2. til 8. juli er Hankø virkelig stedet å være for seilinteresserte. Da seiles det nordisk mesterskap i Farr 40. I går kom 18 båter til Fredrikstad – i samme båt!

Visit Shetland Race Første båt i mål i går kveld

Den belgiske båten ROARING FORTY passerte målstreken som første båt torsdag klokka 19.03 norsk tid. ROARING FORTY er en Lutra Open 40 med Michel Kleinjans som skipper.

Nye båter Grand Soleil med ny 54-foter

Grand Soleil lanserer en ny modell på messen i Genoa i oktober. Da kommer Grand Soleil 54 som skal tette «hullet» mellom 50- og 56-foteren.

Verdensmesterskap X-35 Dag Usterud åpnet best av de norske

I går startet VM i X-35 i Kiel. 35 båter har møtt opp til mesterskapet, blant disse tre norske. Dag Usterud åpnet best og lå som nummer 13 etter gårsdagens seiling.

Melges 24 Tune-up på Hankø til helgen

Til helgen arrangerer Melges-klubben trening på Hankø. Melges-seilerne har mye på programmet fremover, og for å sørge for bedre fart kommer Espen Guttormsen og Kristoffer Spone til samlingen som trenere.

Stor NMs favoritter

Torsdag starter Stor NM i Horten. Det deltar over 300 seilere i 12 klasser. Her er favorittene.

Kappseilas for jorden rundt rekord

Både tidligere rekordholder Francis Joyon og utfordrer Thomas Coville er på jakt etter Ellen MacArthurs jorden rundt solo-rekord. Begge starter med identiske trimaraner i løpet av høsten

Hvem vinner America´s Cup?

Når de 32 seilasene om America´s Cup starter lørdag møtes to sterkt motiverte lag i Valencia. Emirates Team New Zealand er revansjesugne etter det forsmedelige nederlaget for fire år siden og Alinghi er oppsatt på å beholde pokalen i Europa.

Færder’n legges om

KNS vil innføre avkorting i Færderseilasen i fremtiden. Færre enn en av fem startende båter kom i mål i år.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen