Søk i arkivet

Regatta

Rekordjakt i Round the Island Race Klart for verdens største regatta

Over 1600 båter stiller i morgen til start i det som nok er verdens største regatta; JPMorgan Asset Management Round the Island Race. Og «the Island» er øya Isle of Wight i England. Blant båtene som stiller til start er blant annet den nye supermaxien LEOPARD 3, som selvfølgelig er ute etter rekorden.

NoM Farr 40 Farrene ankommet Fredrikstad!

2. til 8. juli er Hankø virkelig stedet å være for seilinteresserte. Da seiles det nordisk mesterskap i Farr 40. I går kom 18 båter til Fredrikstad – i samme båt!

Visit Shetland Race Første båt i mål i går kveld

Den belgiske båten ROARING FORTY passerte målstreken som første båt torsdag klokka 19.03 norsk tid. ROARING FORTY er en Lutra Open 40 med Michel Kleinjans som skipper.

Nye båter Grand Soleil med ny 54-foter

Grand Soleil lanserer en ny modell på messen i Genoa i oktober. Da kommer Grand Soleil 54 som skal tette «hullet» mellom 50- og 56-foteren.

Verdensmesterskap X-35 Dag Usterud åpnet best av de norske

I går startet VM i X-35 i Kiel. 35 båter har møtt opp til mesterskapet, blant disse tre norske. Dag Usterud åpnet best og lå som nummer 13 etter gårsdagens seiling.

Melges 24 Tune-up på Hankø til helgen

Til helgen arrangerer Melges-klubben trening på Hankø. Melges-seilerne har mye på programmet fremover, og for å sørge for bedre fart kommer Espen Guttormsen og Kristoffer Spone til samlingen som trenere.

Stor NMs favoritter

Torsdag starter Stor NM i Horten. Det deltar over 300 seilere i 12 klasser. Her er favorittene.

Kappseilas for jorden rundt rekord

Både tidligere rekordholder Francis Joyon og utfordrer Thomas Coville er på jakt etter Ellen MacArthurs jorden rundt solo-rekord. Begge starter med identiske trimaraner i løpet av høsten

Hvem vinner America´s Cup?

Når de 32 seilasene om America´s Cup starter lørdag møtes to sterkt motiverte lag i Valencia. Emirates Team New Zealand er revansjesugne etter det forsmedelige nederlaget for fire år siden og Alinghi er oppsatt på å beholde pokalen i Europa.

Færder’n legges om

KNS vil innføre avkorting i Færderseilasen i fremtiden. Færre enn en av fem startende båter kom i mål i år.

Klar for jr. VM

Det dukker stadig nye seiltalenter opp. Marthe Enger Eide fra Bærum er tatt ut for å representere Norge i Laser Radial, men først er det Stor NM.

Visit Shetland Race Rask ferd til Shetland

De foreløpige værmeldingene for havklassikeren Visit Shetland Race gir løfter om en rolig start og en rask ferd. 54 båter er påmeldt til regattaen som starter onsdag klokken 13.00.

Norgesmesterskap Soling 2007 Dag Usterud med ny NM-tittel

Dag Usterud fra Brevik ble norsk mester i Solingklassen foran Lars Ingeberg fra Grimstad og Kjell Solvang fra Søgne. I den åpne klassen ble det imidlertid en knepen seier til tyske Roman Koch, som flere ganger er blitt europamester.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen