Søk i arkivet

Regatta

Sterkt av Yngling-jentene på Mallorca

Etter en svak start på Prinsesse Sofia-regattaen for OL-klassene hentet de norske Ynglingjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed seg ypperlig inn i gårsdagens seilas.

BMW Oracle imponerte

Og svenskene kom sist i første seilas av Act 13 hvor alle de nye America’s Cup båtene var samlet.

Americas Cup Siste sjanse for Alinghi

Tirsdag starter Loius Vuitton Cup Act 13 i Valencia. Det er en fire dagers fleet race seanse og det er siste gang Alinghi får mulighet til å seile mot hele feltet. Deretter må de sitte på sidelinjen og vente på at det står en utfordrer igjen.

Sør-Amerikansk mesterskap Optimister i Brasil

Hermann Tomasgaard og Harald Fæste er på plass i Rio de Janeiro som eneste norske deltakere i IODA South American Championship i påsken. Dag en startet best for Faste som tok en 7. plass i sin gruppe.

Americas Cup Skjørtene falt i Valencia

Det er mye hemmelighetskremmeri rundt Americas Cup. Formen på undervannsskrog, kjøl og bulb er en av de mest hemmeligholdte temaene. Søndag falt skjørtene i Valencia.

GP42 blir den neste store

Med 12-14 båter klare for sesongen i Middelhavet tegner GP42-klassen til å bli den neste store klassen i offshoremiljøet.

Melleby og Mørland Pedersen 6 etter første dag i Tampa

Et kraftig vindskift avgjorde annen seilas under Western Hemisphere-mesterskapet i Star som startet i Tampa, Florida igår. De norske seilerne var med på notene.

LodeStar Star-duo satser på lette vinder

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er klare for Western Hemisphere i Star klassen. Det er meldt om lette vinder og det passer gutta veldig bra.

Skjørtene faller

I dag må alle lagene vise frem sine America’s Cup-båter. BMW Oracle har brukt 3000 timer på utvikling bare av bulben. Her er den.

Starbåtene får karbonmaster

Nå har også Starklassen gitt etter for presset. Karbonmaster blir snart tillatt i den aldste av alle OL klassene. Master blir dermed betraktelig dyrere, men mye stivere og i følge Magnus Liljedal, en veteran i Starklassen, vil vi oppleve mastebrekk.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen