Søk i arkivet

Regatta

Shetland i sikte

Seilas’ medarbeider Linn Krogh Hansen forteller om en rask seilas over Nordsjøen.

Fosser fram mot Shetland

De minste båtene har kommet best avgårde i regattaen fra Bergen til Shetland. Ved midnatt hadde 38 båter passert Oseberg, hvor det blåste 12 sekundmeter i går kveld.

Shetland Race i gang

Nå går starten for de 58 påmeldte båtene i Bergen Shetland Race. Seilasreporter Linn Krogh Hansen er om bord i "Ollie Royal", som stiller i klassen LYS 1,20-1.29.

Scandinavian Arena Race på sponsorjakt

Den planlagte storregattaen i Køpenhavn, Malmø, Gøteborg og Oslo har fått solid støtte fra vertskapsbyene. Nå gjelder det å skaffe kommersielle sponsorer for å få arrangementet videre

Stor tropp til Kiel

Bare Ynglingjentene og Jannicke Staålstrøm mangler av norske landslagsseilere når Kieler Woche starter regattaen for OL klassene før helgen

Daae klar for Shetland Race

Årets mann i shorthandedseilas Ludvig Daae er klar for Shetland Race med sin Bavaria 42 Match «Ille Moro1». Igjen har han Eilert Kamfjord på laget.

Super innsats bak Rookie Windsurfing Asker

26 unge windsurfere var i helgen samlet til camp og regatta på Sjøstrand i Asker. Deltakere mellom 8 og 16 år på nivå fra helt ferske til litt avanserte ga alt de hadde på vann og land under flotte forhold med sol og frisk vind. En ny generasjon windsurfere er på vei.

Ruth vant overlegent i Moss

Kristian Ruth forsvant som en ånd i en fillehaug etter start i Norges Cup regattaen i helgen

Stor oppslutning rundt Inter-City debut

Nesten førti båter stilte til start i den første Inter-City seilasen mellom Ålesund og Molde. Arrangør i år var Ålesund seilforening, mens det neste år blir Molde. Martin Due, kaptein på Bavaria 36 «Arius IV», har sendt Seilas en kort rapport med et par bilder fra regattaen.

Ol-seiler staker ut «vinnerkursen» til Shetland

Karianne Eikeland og Magne Sandtorv inviterer til diskusjon om «vinnerkursen» til Shetland i forbindelse med rormannsmøte i Bergen.

Ny jorden rundt regatta

Ikke før er en jorden rundt regatta avsluttet før det lanseres en ny, denne gangen med en 16 m entypebåt, og seilasen skal gå over to etapper

Havnregattaene mest vellykket, sier Bourke

Volvo Ocean Race sjefen Glenn Bourke la hodet på blokken da han skapte den ny VO70 klassen for Volvo Ocean Race. Nå bejubler alle den kontroversielle klassen, men selv er Bourke mest fornøyd med havneseilasene.

Piratene kom sterkt på slutten og vant etappen

ABN Amro Two hadde det de fleste anså som en uslåelig ledelse, men da vinden løyet utenfor Vinga var Paul Cayards Pirater der som et skudd. Dagens store nyhet var imidlertid at neste Volvo Ocean Race går av stabelen allerede om to og et halvt år.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen