Søk i arkivet

Regatta

Kongen vant IMS klassen

Kong Harald og «Fram XV» kom i mål før det løyet for alvor på morgensiden og vant en overlegen seier i IMS klassen. Etter at de fire første båter kom i mål ble det drivseilas for resten

Nokia og HIQ passert Færder i to knop

De to første trimaranane i Oops cup har passert Færder. Tieto Enator ligger foreløpig ca 15 nm bak de to andre båtene.

Matchless vant blant 11 meterne

Geir Tømmerstigen og Hans Christian Holst i 11 meteren «Matchless» var både første 11 meter og første båt rundt Hollænderboen i mål.

Brasil 1 først til Rotterdam

Torben Grael gjorde sin hittil beste etappe i Volvo Ocean Race da Brasil 1 vant den åttende etappen i racet. Det var svært tett mellom de tre første båtene som gikk i mål med minutters mellomrom.

Fram XV i mål

Kl 02.55.09 gikk Fram XV i mål i Horten som første båt i sin klasse. Nå avgjør nattebrisen om det blir seier også på korrigert tid.

Sirenene tar sjanser ved Bygdøynes

Siren Sundbys jentelag tok en sjanse da de slo tett oppunder land ved Bygdøynes rett etter starten på Færderseilasen. Mange før dem har blitt stående fast mellom Lille Herbern og Skurvegrunn, men jentene klarte seg bra.

Nokia rundt ved Skagen

Med 1.7 nm forsprang til HiQ rundet Knut Frostad Nordmerket ved Skagen kl 00.22 idag. Med 107 nm igjen å seile er båtene ventet inn utpå morgenen, men det er mye usikkerhet om vindforholdene i Skagerak utpå natten.

Kongen rundet Tristein

Kong Harald i «Fram XV» har holdt desidert størs fart av enskrogsbåtene og rundet Tristeingrunnen kl 22.46. Framlaget satte spinnakeren like raskt og presist som om det skulle vært en baneseilas i TP52 klassen

Tufte holder sammen

Om ikke Tuftekara slåss i teten i årets Færderseilas holder de i hverft fall sammen.

Sønnavinden løyer

I øyeblikket blåser det ca 4 m/sek ved Færder, noe mer ved Slagenstangen, men i løpet av natten vil det løye helt og Færderseilerne kan belage seg på vindstille før sønnavinden igjen vil ta seg svakt opp på morgensiden.

Bergman brutt etter kollisjon

Tommy Bergman opplevde en hver regattaseiers mareritt da han for babords halser seilte inn i en konkurrent ved Drøbak. Begge har brutt løpet og Bergman er bare lei seg.

SeaCarten runder Tristein

SeaCarten «Camilla», en 30 fots trimaran har seilt fra alle på veien ut og runder nå, kl 21.18 Tristeingrunnen. Det er ingen andre båter innenfor synsvidde

Andressen først i H-båtklassen til Filtvet

H-båtene hadde spredt seg over hele fjorden og det var god avstand mellom båtene da de rundet ved Filtvet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen