Søk i arkivet

Regatta

Kong Harald mottok trofé som Årets Seiler 2005

Ved en flott seremoni i Horten idag ble Kong Harald tildelt Amundsen Oslos trofe som Årets Seiler 2005. Kongen og Framlaget fikk hedersbevisningen for sitt EM i IMS og seier i NORC rankingen for det samme året

Sirenene i mål

Jentelaget med Siren Sundby om bord i Ladies in Red, en splitter ny C&C 115, seilte i mål i Horten lørdag formiddag etter en lang Færderseilas. Regattaen var preget av veldig lite vind på natten og mye moro om bord i jentebåten.

Det holdt med et skrik for HiQ

Klabbe Nyløff og laget hans på HiQ greide å holde unna for Knut Frostads Nokia Academy de siste milene og vant klassen med en avslutning som var like tett og spennende som fjorårets.

Erna Signe best av klassikerne

Årets Færderseilas bød på «Erna Signe» føre og den klassiske 12 meteren var fire og en halv time foran neste båt, også den en 12 meter, «Le Cid» som imidlertid førte protestflagg ved målgang

Virgo i Fenix

Tønsbergseilerne dominerer i Fenixklassen, og særlig har Jan Kristian Vedeler utkjempet mange dueller mot far og sønn Schøyen opp gjennom årene. Denne gangen var det imidlertid Tor Eilertsen, også han fra Tønsberg som tok pokalen.

HiQ leder i oppløpet

Etter at Nokia Academy hadde en klar ledelse ved Skagen er differansen utlignet og ved Færder var HiQ i tet

Mot LYS seier til X-35

Otto Backes X-35 «NorX» ligger an til å ta overallseieren i LYS klassene. 35 foteren holdt følge med langt større båter i årets seilas og smart veivalg nordover gjennom Bolærne kan ha vært avgjørende for Backes suksess.

Masseinnrykk i målområdet

Morgendisen har lettet og en lett solgangspris har tatt over regien utenfor Horten. Båtene strømmer inn til mål. Her er en oversikt over noen av klassevinnerne:

Kongen vant IMS klassen

Kong Harald og «Fram XV» kom i mål før det løyet for alvor på morgensiden og vant en overlegen seier i IMS klassen. Etter at de fire første båter kom i mål ble det drivseilas for resten

Nokia og HIQ passert Færder i to knop

De to første trimaranane i Oops cup har passert Færder. Tieto Enator ligger foreløpig ca 15 nm bak de to andre båtene.

Matchless vant blant 11 meterne

Geir Tømmerstigen og Hans Christian Holst i 11 meteren «Matchless» var både første 11 meter og første båt rundt Hollænderboen i mål.

Brasil 1 først til Rotterdam

Torben Grael gjorde sin hittil beste etappe i Volvo Ocean Race da Brasil 1 vant den åttende etappen i racet. Det var svært tett mellom de tre første båtene som gikk i mål med minutters mellomrom.

Fram XV i mål

Kl 02.55.09 gikk Fram XV i mål i Horten som første båt i sin klasse. Nå avgjør nattebrisen om det blir seier også på korrigert tid.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen