Søk i arkivet

Regatta

Rigg- og seilforedrag i Kristiansand

Mandag 6. mars inviterer With Marine Sørlandet AS i samarbeid med Vågsbygd Seilforening til rigg- og seilforedrag med fokus på terminologi, setting og trimming av rigg og seil.

Solingfeber i Arendal

Vinteren ligger over Torungene, men i Arendal er solingseilerne godt i gang med forberedelsene til en ny sesong. Båt nr 25 er på vei og fire lokale lag drar i mai til EM på Balatonsjøen i Ungarn.

Feltet strekker seg

Mens ABN2, Ericsson og Piratene har lidd under vindskyggen fra Tasmania har ABN1 og movistar dratt fra konkurrentene. Aller mest imponerer ABN1 som nok en gang synes å ha fartsoverskudd.

ABN1 tar over

Den hollanske V70 med Mike Sanderson har lagt bak seg åtte nm mer enn den nærmeste konkurrenten på seks timer og hadde kl 1000 GMT idag tatt ledelsen på den tredje etappen.

Modellfeberen sprer seg til Bergen

I helgen fikk Bergensseilerne sitt første møte med modellseiling. Det var stor interesse for de små radiostyrte båtene både blant det seilkyndige og det mindre seilkyndige publikum.

Movistar har tatt teten

movistar har tatt ledelsen på vei til Wellington etter litt over ett døgns seilas. Fra 2200 til 0400 har den spanske båten økt ledelsen på ABN1 og ledet idag morges med tre nm.

Fra toppen av australsk havseiling til Sarbuvollen

Onsdag 15.februar kan det være vel verdt å ta turen til Bærum Seilforenings klubbhus på Sarbuvollen. Henrik Schanche som har vært student i Sydney har skaffet sed en imponerende posisjon i australsk havseilermiljø. Som mannskap på supermaxien «Alfa Romeo» har han mye å fortelle et norsk seilerpublikum.

Et tøft døgn venter Volvoseilerne

Etter de første timene og skiftende ledelse har ABN Amro 1 inntatt sin vante posisjon i tet. Nå venter et tøft døgn med frisk slør og båtfart på opp mot 30 knop eller mer.

Ny regatta på Sørlandet

Vågsbygd Seilforening arbeider med en ny spennende seilas på Sørlandet. Foreløpig arbeidstittel: "Distanseseilasen".

Mestermøte i djuice

De gamle America Cup rivalene John Bertrand og Dennis Conner møtes igjen i matchseiling. Revansjoppgjøret finner sted i Melbourne denne helgen i Knut Frostads gamle V60er, djuice I og II.

Jevn etappe til Wellington, tror Frostad

I spalten «Slik jeg ser det» sier Knut til Seilas at etappen til Wellington kan bli den første der ABN Amro båtene ikke nødvendigvis vil ha noen fordel i forhold til konkurrentene.

Bare Ynglingen topp ti på ISAF ranking

ISAF har på nytt publisert sine rankinglister for OL klassene. Med Siren i dvale og og broren ute av 49er klassen, er Ynglingjentene enslige norske svaler i toppen

Ericssons protest avvist

Den internasjonale juryen slapp å ta stilling til om Ericsson hadde vært for tidlig eller ikke i starten under havneregattaen i Melbourne. Protesten ble avvist fordi det gikk mer enn 30 timer fra seilasen til den ble innlevert juryen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen