Søk i arkivet

Regatta

Farr 40 sirkuset til Norge

Eivind Astrup har forhandlet med Farr 40 organisasjonen og KDY som skal arrangere VM i 2007. Nå har nordmannen fått grønt lys for en regatta for klassen i Norge i forkant av mesterskapet. KNS vil få tilbudet om å arrangere regattaen på Hankø.

ABN1 i mål!

I ettermiddag lokal tid, kl 09.08.40 GMT kunne endelig Mike Sanderson løfte hendene over hodet og ta imot jubelen fra fansen som møtte vinnerbåten ABN Amro One da den gikk over mållinjen utenfor Melbourne.

Brasil 1 tar landeveien til Melbourne

«Brasil 1» vil møte en fiskebåt i løpet av de neste 48 timene. Da vil båten få ombord 600 liter drivstoff, nok til å få den til Fremantle, Western Australia, der båten er ventet 26 januar. Allerede dagen etter blir den lastet på bil til Melbourne der den skal være før slutten av måneden. Masten blir fløyet fra London og ankommer 1 februar. «Brasil 1» skal være seilklar igjen 3. februar.

Sterk avslutning av de norske

Eivind Astrup og «Norwegian Steam» avsluttet Key West regattaen som de begynte den. Med 6. og 4. plass i dagens seilaser endte den norske båten på en sterk 4. plass i et sterkt felt med 25 Farr 40. Kristian Nergaard imponerte også på regattsens siste dag. Med 7. og 4. plass klatret han til 7. plass i den 60 båter store Melges 24 klassen. Det var en avslutning som satt!

Utstyrstrøbbel, men sterk seiling i VM

Det blåste friskt i dag under VM i seiling for funksjonshemmede i Perth, Australia. Begge de norske båtene har hatt utstyrstrøbbel, men seilte godt i de seilasene de fullførte og viste at de skal være med i kampen om medaljene i dette mesterskapet.

Knut Frostad: -Bitter, men ikke slått ut

«Brasil 1» med Knut Frostad om bord seiler alt hva de kan med restene av den brukne masten mot Australia. Her forteller Knut litt om hvordan stemningen er om bord. Siste: Brasil på lastebil til Melbourne

Solid norsk seiling i Key West

Til tross for at begge de to norske båtene, «Norwegian Steam» og «Baghdad» langsomt daler nedover resultatlistene, står det all ære av seilingen. Før siste seilaser fredag ligger Farren på 7. og Melgesen på 9. i sterke felt.

Ingen avslapning før målgang

ABN1 skipper Mike Sanderson er sliten, men tør neppe slappe av før han og mannskapet er trygt i mål. Med innhentingen fra søsterbåten friskt i mine frykter han at de vanskelige forholdene som venter på de siste milene igjen kan skape trøbbel for lederbåten.

Flott VM start i Perth

I dag startet seilasene i handikap VM i Perth, Australia. Det var friske forhold, med vind opp mot 20 knop, noe som passer de norske seilerene bra! Bjørnar Erikstad, (Tønsberg) i 2.4mR fikk i dagens seilaser en andre og tredje plass. Den norske Sonaren med Jostein Stordahl, Alexander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen, (KNS), seilte inn til en femte og en fjerde plass, skriver treneren Frank Kirkeland

ABN1 i mål imorgen

ABN1 med Mike Sanderson kommer til å ta sin andre etappeseier og ventes i mål i Melbourne ved 1700 tiden imorgen. Lagkameraten ABN2 er ventet fire timer senere, mens Torben Grael på «Brasil1» har insett at tiden har løpt ut for å nå Melbourne med nødrigg.

De norske faller nedover på listene

Det ble en ny blåsedag i Key West igår og igjen hadde de to norske båtene vanskeligheter med å henge med. Eivind Astrups «Norwegian Steam» ble nr 13 og Kristian Nergaard i «Baghdad» kom på 18. plass.

Hai i VM banen

De to norske båtene som skal delta i VM for funskjonshemmede skal seile på en bane der det så sent som for en uke siden ble observert hai. Det skal ifølge lokale seilere være meget skjelden.

Mastebrekk for Brasil1

Den brasilianske VOR båten der Knut Frostad seiler har igjen hatt et alvorlig havari. Kl 7.30 norsk tid imorges brakk masten på tre steder mens båten surfet avgårde under full kontroll i 18 knops vind og flatt vann.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen