Søk i arkivet

Regatta

Snipeveteran med pallplass fra Brasil

Den 77 år gamle snipeseileren Bjørn Sundby fra Snarøya tok en flott 3. plass i det åpne brasilske mesterskapet som nylig ble avsluttet i Yacht Club Santo Amaro, Sao Paulo.

Dette blir siste Volvo Ocean Race, spår kjent kommentator

Gary Jobson som har brakt seilsporten til det amerikanske TV publikum, spår at dette blir det siste Volvo Ocean Race. Regattaen har fått mye dårlig presse i USA og arrangøren av besøket i Annapolis føler seg lurt.

Brasil 1 fremme i Melbourne

Etter 4000 km på landeveien ankom Brasil 1 Melbourne idag morges lokal tid. Ny mast kommer med fly fra Amsterdam og båten skal være klar til havneregattaen lørdag.

Flytting av gjestehavn kan sette regattaer i fare

Arendal Kommunes nye reguleringsplan forutsette flytting av den gamle gjestehavna i byen. Seilforeningen raser og sier et slikt vedtak kan ødelegge for regattaer i byen.

Ørkenens dronning på vei gjennom ødemarken

Brasil 1 er i skrivende stund på vei gjennom den endeløse, australske ørkenen. De få, lokale innbyggerne som fortsatt bor her ute synes tydeligvis at båten ikke bare fortjener ny rigg, men også et nytt navn; Brasilia - Queen of the Desert.

Smakebit fra sørishavet

Knut Frostad har sendt oss en filmbit fra sørishavet som viser hvordan de hadde det før masten brakk.

Vinterens siste North Forum

Onsdag 1. mars er det klart for 2006 sesongens siste North Forum og på programmet står regattaplanlegging og mannskapsorganisering. Her får du kunnskap om forberedelser, planleggingsmetoder, praktiske teknikker og løsninger som blir brukt av noen av Norges beste lag. Dette kan du og ditt mannskap dra nytte av allerede i årets første regatta!

– Hvis båtene var utrygge ville jeg trukket meg

Alle problemene med de nye VOR-båtene har ført til at flere har stilt spørsmålstegn ved sikkerheten i forbindelse med årets seilaser. Ericsson-kaptein Neal McDonald er likevel blant dem som mener at man ikke kan skylde på båtene eller arrangøren for ødeleggelsene som har oppstått.

Ericsson ankommet Melbourne på lasteskip

Nærmere tre uker etter at Ericssons Volvo Open 70 fikk ødelagt kjølen er båten på plass i Port Melbourne. Mannskapet tror hun kan være seilklar allerede om få dager.

En halv mill. lokker seilerne til Marstrand

MIST - Marstrand International Sprintrace Tour, heter den nye regattaen som skal forsterke seilerbyen Marstrands ry som internasjonal arena.

– Det verste blir å ankomme Melbourne med fly

Brasil 1 ankom torsdag Fremantle i Australia. Der sto heisekranen klar til heise båten opp og klargjøre den for neste etappe - landtransporten til Melbourne. Der venter en ny rigg, som foreløpig ikke er ankommet Australia.

Vi lærer å beherske båtene, sier Cayard

Som profesjonell seiler er jeg glad for å være med i forkant av utviklingen, sier Paul Cayard som tror at forskjellen mellom båtene vil utlignes etter hvert som Volvo Ocean Race fortsetter. Han tror at problemene på de første etappene snart vil være glemt.

Ny soloregatta lansert i Skagerrak

Norge seiler opp som en av de mest aktive shorthanded-arenaene i Nord-Europa. Nå lanseres soloregattaen Simrad OneStar, og det er allerede 25 seilere påmeldt til det store seileventyret i begynnelsen av august.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen