Søk i arkivet

Regatta

To norske medaljer i VM for funksjonshemmede

Arrangøren klarte å få avviklet tre seilaser på siste dagen under VM for funksjonshemmede i Perth. Dermed kunne to seilaser strykes. Det slo både godt og dårlig ut for de norske seilerne.

Støtte til VO70 regelen

Alle tre designerne, flesteparten av skipperne og mange fra prosjektenes tekniske stab var til stede da Volvo Ocean Race sjefen Gleen Bourke innkalte til krisemøte i Melbourne igår. Til tross for de mange havariene, får VO70 regelen full støtte og det var i hovedsak enighet om hvilke grep som nå må tas for å hindre flere alvorlige havarier. For de spesielt interesserte gjengir vi her rapporten i sin helhet:

Krisemøte i Melbourne

Skadene på Farr-båtene i Volvo Ocean Race har tatt mye av fokus bort fra regattaen som et sportslig høydepunkt i internasjonal havseilas. Nå kaller Glenn Bourke til krisemøte i Melbourne.

Piratene ankom i nattens mulm og mørke

Paul Cayards bande ankom Melbourne i natt lokal tid på 4. plass. Dermed ligger båten på 5 plass sammenlagt. Det er dårligere enn hva den tidligere Whitbread vinneren hadde håpet på, men på den annen side.........

Ny IMS-serie i Nord-Europa

Fra juni 2006 vil HSH Blue Championship være den nye IMS-rankingen for de Baltiske landene, inkludert Norge. Serien vil avslutte med finaleseilasene i farvannet utenfor Allinge på Bornholm 21-24 september.

Erikstad leder i Handikap VM

Bjørnar Erikstad har nå overtatt ledelsen i 2,4 m etter at Helena Lucas, GBR, ble diskvalifisert i dagens første seilas. Samtidig har det norske Sonar-laget, med Jostein Stordahl, Alexander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen, i dag vunnet begge de gjennomførte seilasene.

Slutter racet i Melbourne for Wharington?

Grant Wharingtons Volvo Ocean Race prosjekt har vært underfinansiert fra start. Takket være en pengeinnsprøytning i siste øyeblikk fra NG Real Estate, Sunergey og Brunel kunne båten starte i Vigo. Resultatene har imidlertid uteblitt fra båten som først ventes ankomme Melbourne kommende tirsdag. Spørsmålet er nå om det blir mulig å fortsette fra Melbourne.

Erikstad mot VM medalje

Etter hviledag på lørdag, var de norske seilerne i gang igjen i VM i Perth, Australia, i dag. Bjørnar Erikstad seilte inn til en sterk 2. plass i dagens seilas, og ligger dermed 3 sammenlagt. Den norske sonaren, med Jostein Stordahl, Alexander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen, (KNS), slet litt i dag. De fikk en 8. plass og ligger dermed 5 sammenlagt.

Farr 40 sirkuset til Norge

Eivind Astrup har forhandlet med Farr 40 organisasjonen og KDY som skal arrangere VM i 2007. Nå har nordmannen fått grønt lys for en regatta for klassen i Norge i forkant av mesterskapet. KNS vil få tilbudet om å arrangere regattaen på Hankø.

ABN1 i mål!

I ettermiddag lokal tid, kl 09.08.40 GMT kunne endelig Mike Sanderson løfte hendene over hodet og ta imot jubelen fra fansen som møtte vinnerbåten ABN Amro One da den gikk over mållinjen utenfor Melbourne.

Brasil 1 tar landeveien til Melbourne

«Brasil 1» vil møte en fiskebåt i løpet av de neste 48 timene. Da vil båten få ombord 600 liter drivstoff, nok til å få den til Fremantle, Western Australia, der båten er ventet 26 januar. Allerede dagen etter blir den lastet på bil til Melbourne der den skal være før slutten av måneden. Masten blir fløyet fra London og ankommer 1 februar. «Brasil 1» skal være seilklar igjen 3. februar.

Sterk avslutning av de norske

Eivind Astrup og «Norwegian Steam» avsluttet Key West regattaen som de begynte den. Med 6. og 4. plass i dagens seilaser endte den norske båten på en sterk 4. plass i et sterkt felt med 25 Farr 40. Kristian Nergaard imponerte også på regattsens siste dag. Med 7. og 4. plass klatret han til 7. plass i den 60 båter store Melges 24 klassen. Det var en avslutning som satt!

Utstyrstrøbbel, men sterk seiling i VM

Det blåste friskt i dag under VM i seiling for funksjonshemmede i Perth, Australia. Begge de norske båtene har hatt utstyrstrøbbel, men seilte godt i de seilasene de fullførte og viste at de skal være med i kampen om medaljene i dette mesterskapet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen