Søk i arkivet

Regatta

– Hvis båtene var utrygge ville jeg trukket meg

Alle problemene med de nye VOR-båtene har ført til at flere har stilt spørsmålstegn ved sikkerheten i forbindelse med årets seilaser. Ericsson-kaptein Neal McDonald er likevel blant dem som mener at man ikke kan skylde på båtene eller arrangøren for ødeleggelsene som har oppstått.

Ericsson ankommet Melbourne på lasteskip

Nærmere tre uker etter at Ericssons Volvo Open 70 fikk ødelagt kjølen er båten på plass i Port Melbourne. Mannskapet tror hun kan være seilklar allerede om få dager.

En halv mill. lokker seilerne til Marstrand

MIST - Marstrand International Sprintrace Tour, heter den nye regattaen som skal forsterke seilerbyen Marstrands ry som internasjonal arena.

– Det verste blir å ankomme Melbourne med fly

Brasil 1 ankom torsdag Fremantle i Australia. Der sto heisekranen klar til heise båten opp og klargjøre den for neste etappe - landtransporten til Melbourne. Der venter en ny rigg, som foreløpig ikke er ankommet Australia.

Vi lærer å beherske båtene, sier Cayard

Som profesjonell seiler er jeg glad for å være med i forkant av utviklingen, sier Paul Cayard som tror at forskjellen mellom båtene vil utlignes etter hvert som Volvo Ocean Race fortsetter. Han tror at problemene på de første etappene snart vil være glemt.

Ny soloregatta lansert i Skagerrak

Norge seiler opp som en av de mest aktive shorthanded-arenaene i Nord-Europa. Nå lanseres soloregattaen Simrad OneStar, og det er allerede 25 seilere påmeldt til det store seileventyret i begynnelsen av august.

Brunel satser på rekord og dropper neste etappe

Grant Wharington ønsker tid til å optimalisere båten og vil derfor sette båten på skip til USA for å få en skikkelig avslutning på racet.

To norske medaljer i VM for funksjonshemmede

Arrangøren klarte å få avviklet tre seilaser på siste dagen under VM for funksjonshemmede i Perth. Dermed kunne to seilaser strykes. Det slo både godt og dårlig ut for de norske seilerne.

Støtte til VO70 regelen

Alle tre designerne, flesteparten av skipperne og mange fra prosjektenes tekniske stab var til stede da Volvo Ocean Race sjefen Gleen Bourke innkalte til krisemøte i Melbourne igår. Til tross for de mange havariene, får VO70 regelen full støtte og det var i hovedsak enighet om hvilke grep som nå må tas for å hindre flere alvorlige havarier. For de spesielt interesserte gjengir vi her rapporten i sin helhet:

Krisemøte i Melbourne

Skadene på Farr-båtene i Volvo Ocean Race har tatt mye av fokus bort fra regattaen som et sportslig høydepunkt i internasjonal havseilas. Nå kaller Glenn Bourke til krisemøte i Melbourne.

Piratene ankom i nattens mulm og mørke

Paul Cayards bande ankom Melbourne i natt lokal tid på 4. plass. Dermed ligger båten på 5 plass sammenlagt. Det er dårligere enn hva den tidligere Whitbread vinneren hadde håpet på, men på den annen side.........

Ny IMS-serie i Nord-Europa

Fra juni 2006 vil HSH Blue Championship være den nye IMS-rankingen for de Baltiske landene, inkludert Norge. Serien vil avslutte med finaleseilasene i farvannet utenfor Allinge på Bornholm 21-24 september.

Erikstad leder i Handikap VM

Bjørnar Erikstad har nå overtatt ledelsen i 2,4 m etter at Helena Lucas, GBR, ble diskvalifisert i dagens første seilas. Samtidig har det norske Sonar-laget, med Jostein Stordahl, Alexander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen, i dag vunnet begge de gjennomførte seilasene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen