Søk i arkivet

Regatta

Disse vant Vestfjordseilasen

Årets Vestfjordseilas vil huskes som en av de stilleste i den populære nordnorske regattaens 31.årige historie.

OL-fakta: Historisk gode

Norge har en lang og god tradisjon på olympiske regattabaner, men det er først og fremst den gamle garden av norske olympiere som vant edle medaljer. Men nyere tid har også sine norske enere.

Hardvindsseiling: Tatt på senga av vinden

Uvær i regattaer som har vist at mange seilere har liten kunnskap og erfaring til å hanskes stiv kuling og storm. Erfaringene fra hardvindsregattaene er gode å ha med seg på famileseilasen i sommerferien også.

2000-årene: Tidenes norgesmester: Forståelse er nøkkelen til min suksess

– Forståelse, langsiktighet og stabilitet må til for å nå toppen. Jeg har forståelsen, men manglet de andre elementene, sier Dag Usterud - Norges mestvinnende NM-seiler gjennom tidene.

Seilmakeren Doublehanded 2012: Langsom naturseilas

– Vi er ikke bortskjemt med dette, sa arrangørene og lovpriste været. Men det ble mer sol enn vind, og en langsom seilas i Norges flotteste natur.

Færderseilasen 2012: Den alltid fine finalen

Når sjøen glitrer og spinnakerne strutter, da er vindstille, motstrøm og regnvær glemt. Hvor mange ganger er ikke Færder'n blitt avsluttet med en befriende solgangsbris som feier all frustrerende seiling ut av hukommelsen?

Watski Skagerrak TwoStar 2012: Sørover og til topps

Etter flere år med «survivalforhold» i Watski Skagerrak TwoStar ble 2012-utgaven relativt rolig og variert. Et smart veivalg resulterte i en solid seier.

Færder'n: Historisk over all-seier

Ekteparet Heldal søkte tidlig mot øst hvor de mente det ville komme vind. Dette førte til suveren seier. Anne Heldal går med dette inn i Færderhistorien som den første kvinnelige over all-skipperen.

Færder'n ble bedre enn fryktet

Færderseilasen 2012 ble adskillig bedre enn hva værvarselet tilsa. Ja, den ble faktisk en av de beste på lang tid med en feiende flott avslutning i frisk sønnavind.

Tomasgaard verdensmester

Hermann Tomasgaard ble verdensmester i Laser Radial Youth. Mesterskapet var i Brisbane, Australia og det var jevnt i toppen helt til slutt.

«Camilla» best i ORC

«Camilla» var ikke bare først i mål av ORC båtene i årets ÅF Offshore Race, men den norske båten var også suveren på korrigert tid.

Sterk norsk ledelse i Laser Radial-VM

Hermann Tomasgaard er i ledelsen etter 5 seilaser.

«Oxygen» og «Xanthippe» vant på Hankø

Hankø Race Week for de største kjølbåtene ble avsluttet i dag.

Nyhetsbrev

Gå til toppen