Søk i arkivet

Regatta

Klare til start i Key West

Etter grundige forberedelser er «Santa» klar for regattaen i Key West. Her er rapporten fra Claus Landmark.

Utfordrer Melges

Ingen sportsbåtsklasse har hatt hurtigere vekst enn vinneren av Årets Båt i kategorien Beste Spesielle Seilbåt, J/70. I størrelse midt mellom Melges 20 og 24 og til en gunstig pris utfordrer den begge.

Ryktene går

Ikke før har Volvo Ocean Race erklært det første anløpet i 2014/15 før ryktesmedene er ute med hele løpet. Våre kollegaer i Sailing Anarchy er som vanlig ikke redde for å legge hodet på blokka.

Gabart drar fra igjen

Med friskere vind i forkant øker Francois Gabart igjen forspranget til Armel Le Cléac´h. Men foran ligger det siste hinder.

Brasil stiller med båt og Recife blir besøkshavn i neste VOR

Den brasiliske regionen Pernambuco stiller med båt og den største byen Recife blir stopover i Volvo Ocean Race 2014/15. Men ikke alle er enige i at en by skal betale for å få vertstatus.

DesTopNews

Ukens videomagasin fra Sebastien Destremau med variert innhold.

Gjennom stillebeltet

Som ventet komprimerte flåten seg da de første nådde det atlantiske stillebeltet. Men den som kommer først inn kommer som regel også først ut av det.

ISAFs komitéer endelig på plass

Det har tatt tid før listen over nye komiteene etter ISAF-valget i 2012 har kommet på plass. Fire norske komitemedlemmer, tre av dem nye, er blant dem Council nå har godkjent.

Går rettens vei for å frata norsk seilermedalje

Det britiske Sonarlaget mistet en mulig bronsemedalje i den paralympiske regattaen i Weymouth sist sommer, men vil nå gå rettens vei for å ta medaljen fra det norske laget.

Mot seier og rekord for Gabart

29 åringen Francois Gabart (Macif) satte igår nok en Vendee Globe rekord og bare uhell synes nå å kunne ta fra ham seieren i mål.

Landmark og Bank med sterkt lag til Key West

Claus Landmark fortsetter samarbeidet med Elvstrøm Sails og får Jesper Bank som skipper når han deltar med sin Farr 400 i Key West Race Week senere i måneden.

I professorens stall

Det er mange som spør seg hvordan den 29 årige Francois Gabart på så kort tid har kommet seg til topps i internasjonal shorthandedseiling. Noe av svaret ligger trolig hos læremesteren Michel Desjoyeaux.

Unge Risørseilere satser i 29er

Etter å ha nådd toppen i RS Feva satser tvillingene Mads og Tomas Mathisen for fullt i 29er klassen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen