Søk i arkivet

Regatta

Rorhavari satte bom for spennende duell

Tore Kandahls Landmark 43 «Destin» er nå under slep av redningsskøyte mot Vallø etter rorhavari ved Bolærne. Før havariet lå han sammen med de andre Landmarkene.

Mot rekordrask Færderseilas

«Wolfpack», bildet over, nærmer seg Horten med stormskritt, og deretter følger konkurrentene på lang rekke.

«Wolfpack» i mål

«Wolfpack» gikk i mål for fem minutter siden, ca kl 20.23. Aldri har noen båt med runding Tristein vært i mål så tidlig.

Farlig båt II

Den lille 30-foteren «Team Normar», en First 30 med Jørn-Erik Ruud fra Moss som skipper og LYS 1.24, er annen båt som kan bli farlig i sammendraget.

Færderseilasen 2011 Regattapremiere for Xp-44

Nye Xp-44 får norgespremiere på regattabanen under Færderseilasen.

Kogg - en levende båtklasse i Telemark

X-Kogg’en er fortsatt en stor og levende klasse i Brevik og Kragerø. Under Kogg Cup i Brevik endte første og andre båt totalt på samme poengsum!

Lite vind preget Ålesund-Molde

Bare åtte av 25 båter greide maksimaltiden i Intercity-seilasen mellom Ålesund og Molde.

Færderseilasen 2011 Færderseilas med innlagt overnatting

Formula 18-seilerne får en annen Færderseilas enn de øvrige deltagerne. De skal overnatte på Jeløya.

Færderseilasen 2011 Bidra selv og bli underholdt av andre

Færderseilasen er en stor «happening» med tusenvis av mennesker. Og det er deltagerne selv – og de som følger seilasen – som kan stå for underholdningen!

Færderseilasen 2011 Følg NOR Challenge i Færder’n!

Mens alle andre seiler med fullt mannskap fra Aker Brygge, er de bare to om bord i Class 40en SOLO. Simen Løvgren og Rune Aasberg vil fortelle hvordan dette oppleves ved hjelp av video-innslag du kan se her.

Fra Nordpolen Rundt til Færderseilasen

Arendalsseileren Finn Andreassen var sammen med Trond Aasvoll først til å seile rundt Nordpolen. Nå seiler han Færderseilas i familiens klassiske trebåt «Solgang».

Grunne ved Sotenkalanen satte stopp for Færderseilasen

Sandefjordsmannen Erik Krister var klar for å delta i årets Færderseilas med sin nyinnkjøpte First 40 «Flash», ex «Team Normar», men en grunne ved innseilingen til Sotankanalen satte en effektiv stopp for ambisjonene.

Variert årsakssammenheng

Vår artikkel om tilbakegangen i antall påmeldinger til Færderseilasen 9. juni har skapt stort engasjement hos våre lesere. 46 innlegg viser at sikkerhetskrav, lisensavgift og sent tidspunkt for årets seilas er hovedårsakene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen