Søk i arkivet

Regatta

Færderseilasen 2009 – Bildegalleri Har vi bilde av deg i Færder’n? #1

SEILmagasinets reportasjebåt fulgte Færderseilasen fra start til mål. Kanskje var du i en av båtene våre linser zoomet inn på?

Til Stockholm på landeveien

Den eneste sjansen for at Telefonica Blue skal få seile den siste etappen til St. Petersburg ligger i biltransport til Stockholm

Ericsson 3 i tet

Med 120 nautiske mil igjen å seile, har det nordiske Ericsson-teamen med Aksel magdahl, Arve Roaas og Eivind Melleby tatt ledelsen på etappen. De første båtene ventes inn ved 21-tiden GMT idag.

Telfonica Blue på grunn etter starten i Marstrand

Lke etter starten på den 10. etappen fra Marstrand til Stockholm gikk Telefonica Blue på grunn. Båten gjorde 15-18 knop da den traff en grunne på 1.5 meter. Vi har den dramatske videoen

8 meter vant Færderseilasen totalt

Morten Tenvigs 8 meter R, «Carron» som seiler i klassen for LYS 1.17-1.18 ble Færderseilasens hurtigste båt når man legger gjennomsnittshastigheten korrigert med båtens LYS tall til grunn.

Norsk suksess i Lasernes Europacup

Det vokser og gror i det norske Lasermiljøet. Og resultatene lar ikke vente på seg

«Sofie» rundt Hollenderbåen

Seilas' båtkjøperfamilies skipper Jack Eidsvold og sønnen har nå rundet Hollenderbåen med debutantbåten «Sofie».

Følg Færdern via AIS

Flere av de større båtene har AIS. Dette  gjør det enkelt for oss på land å følge dem gjennom natten.

Rekordrask Færderseilas - de fleste inne før morgengry

Bedre forhold i en Færderseilas skal en lete lenge etter. Lens ut fjorden, og kryssen hjem som skilte klinten fra hveten. Vind var det nok av.

Slå Peyron og vinn 30.000 Euro

Basert på den klassiske distansen La Baule - Dakar er det oppstått et virtuelt race som går ut på å slå den franske seilerlegenden Loïck Peyron.

Melleby tilbake til neste etappe

Etter to dårlige etapper for Ericsson 3 er Eivind Melleby tilbake og kan løfte laget til sluttspurten i Volvo Ocean Race

Fikk bommen i hodet, ble slått overbord

Under en jibb i Drøbaksundet var ett av mannskapene på «Al Capone» uheldig og fikk bommen i hodet og ble slått overbord.

De små båters regatta

Forholdene i Færderseilasen 2009 favoriserte de små båtene som greide å henge på de store på lensen ut fjorden. Kryssen til mål ble ikke lang nok til å seile opp handikappet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen