Søk i arkivet

Regatta

Folkefest i Les Sable d'Olonnes

To dager for starten av soloseilasen Vendee Globe er stemningen elektrisk i den lille Franske havnebyen. 635.000 mennesker har til i ettermiddagen besøkt racevillage og søndag ventes 300.000 for å se når båtene legger av gårde.

Spår problemer for Open 60 klassen

Open 60 klassen er i ferd med å prise seg ut av markedet og seilerne er for kravstore, sier sentral fransk aktør i offshoremiljøet

Er det Goldings tur?

Engelskmannen Mike Golding deltar i sin tredje Vendee Globe regatta. I den første brakk han masten, kjølen forsvant i den andre. Er alle gode ting tre for den sympatiske engelskmannen?

NORLYS-møte i positiv ånd: LYS-systemet trenger mer statistisk materiale

– Det kanskje viktigste som skjedde på gårsdagens NORLYS-møte, var en forståelse blant de fremmøtte for viktigheten av å få samlet inn statistisk materiale fra regattaene – slik at LYS-tallene skal bli mest mulig korrekte, sier leder av NORLYS, Håvard Ravn Ottesen.

Nordmenn i Volvo Ocean Race: Ikke avgjort om Eivind Melleby

Ericsson Racing Team er svært fornøyd med Eivind Mellebys innsats om bord på ERICSSON 3. Men det er på ingen måte avklart at han skal være med videre.

Annerledes regatta-tanke: – Vi tar bort alle regler – bortsett fra én

Det er mange som mener at kappseilingsreglene er for kompliserte. Svensken Gurra Krantz har en idé som prøves ut i Stockholm; ta bort alle regler, bortsett fra én: kollisjoner er forbudt. Se Krantz forklare hva han mener på SEILtv!

Ny kjøl klar

Da Ericsson 3 gikk i mål ved Cape Town lå den nye kjølen klar. Dermed kan båten seile resten av Volvo Ocean Race uten å avgi unødige poeng

Viktig LYS-møte i kveld: Seilere fra hele landet møtes til LYS-prat

I kveld pågår det et viktig møte mellom NORLYS, seilforeninger og seilmakare som kan være med på å dirigere veien videre for LYS-systemet i Norge.

Volvo Ocean Race 2008–2009: Volvo-veteran Gurra Krantz om VOR

Svenske Gurra Krantz har seilt jorden rundt-regattaen hele fire ganger. Krantz var med som VOR-ekspert da SEILmagasinet overvar starten i Alicante. Hør hva den erfarne Whitbread-/Volvo Ocean Race-seileren mener om VO70, ruten, kjølproblemer og om hvem som vinner VOR 2008–2009. På SEILtv!

Volvo Ocean Race 2008–2009 – Etappe 1: Se flotte helikopterbilder fra starten i Alicante!

Alle Volvo-lagene er nå fremme i Cape Town og tar seg en fortjent hvil før det hele starter igjen 15. november. Før du kommer dit kan du se suverene helikopterbilder tatt under starten i Alicante. På SEILtv!

Seilmakeren Doublehanded: Foran skjemaet i forhold til i fjor

– Vi ligger foran skjemaet i forhold til i fjor, sier Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening. Påmeldingene til Seilmakeren Doublehanded teller nå 51.

Ikke like kjapt som i fjor: 25 plasser igjen i Watski Skagerrak TwoStar

Per i dag er det 131 påmeldte til Watski Skagerrak TwoStar. Seks av dem er utenlandske, noe som betyr at det nå er 25 plasser igjen til norske seilere.

NTG-seilere fikk unik mulighet: På samling med verdens beste RS:X-seilere

NTG-seilerne Halvard Holden Feragen (17) og Maria Mollestad (16) kom nylig hjem fra en svært eksklusiv treningsleir i Gdansk i Polen. – Det ga dem en fantastisk mulighet til å trene med noen av verdens beste seilere, sier Egil Mollestad.

Nyhetsbrev

Gå til toppen