Søk i arkivet

Regatta

Club Swan 42´en LUSSO LUPA vant igjen!

Den norske CLUB SWAN 42 «Lusso Lupa» seilt av John Langø seilte seg helt til topps under Swan Baltic Sea Challenge i Flensburg. Med samme plassering fra København på forsommeren ble «Lusso Lupa» suveren sammenlagtvinner!

SEILmagasinet Shorthanded Ranking 2008: Tor Hove klart i tet etter årets sesong

Tor Hove  fra Bærum seiler inn i vinteren med en klar ledelse på SEILmagasinet Shorthanded Ranking, som nå er oppdatert etter årets siste seilaser. Simen Løvgren fra Asker er derimot Årets Shorthanded-seiler 2008, mens Kristin Songe-Møller fra Sandefjord er Årets Kvinnelige Shorthanded-seiler 2008.

50 knop for seil nås snart: 0,16 knop fra å bryte drømmegrensen

Amerikaneren Rob Douglas var så nær, så nær til å bli den første seileren til å bryte den magiske 50 knop-grensen. Fredag satte han ny fartsrekord uansett farkost for seil : 49, 84 knop.

Bare millimeter unna 50 knop

Den amerikanske kiteseileren Rob Douglas har satt ny fartsrekord over 500 meter og er nå kun millimeter fra å bryte drømmegrensen

Nesodden Høstcup: Nærmere 60 båter sesongavslutter

Nesodden Høst Cup er blitt den store sesongavslutningen i Indre Oslofjord for tur- og havseilerne, og denne helgen møtes nærmnere 60 båter til sesongens siste dyst.

Ny klasseklubb på trappene: Shorthanded-seilerne organiserer seg

Shorthanded-seiling er blitt en stor hit i Norge, og en gruppe seilere har nå funnet tiden moden for å bringe interessen rundt denne typen seiling inn i mer organiserte former. En ny klasseklubb er på trappene.

Volvo Ocean Race flåten samlet

Race village i Alicante er åpnet, og alle de åtte båtene er på plass. Knut Frostad lover bedre dekning enn noen gang.

Vendée Globe 2008–2009: Tre måneder alene i 60-foter

9. november starter Vendée Globe fra den franske atlanterhavsbyen Les Sable d'Olonne. 30 seilere, 30 Open 60er – én runde rundt kloden.

Det lir mot slutten av regattasesongen: 37 båter i høststorm

37 båter troner på deltagerlisten til Høststormseilasen i regi av Nordhordland Seilforening. Regattaen går til helgen fra Herdla til Fedje – og så spørs det da; om det blir høststorm…

Olin Stephens død, 100 år gammel: Den legendariske båtkonstruktøren

13. september, i en alder av 100 år, døde Olin Stephens – en av de største lystbåtkonstruktørene i verden. Han utgjorde den ene parten i den velkjente designfirmaet Sparkman & Stephens.

Mens vi venter på Volvo Ocean Race: KOSATKA – russisk spekkhugger i VOR

Rob Humphreys VO70-design for Team Russia er Volvo Ocean Race 2008–2009 mest spesielle. Båten har markante «steg» fra vantene og frem som skal bidra til mer løft i forskipet. Og en annen ting: Hvor mange VOR-lag er det som har eier av prosjektet som baugmann?

FRAM XVI med planer for fremtiden?: Til VM uten kongen – men med Morten Bergesen

FRAM XVI, kongens TP52, har ikke blitt brukt siden ifjor og de fleste har nok tenkt at TP-eventyret er over. Men nå viser det seg at de kan ta feil.

VM i Italia: Norske Soling-seilere i medaljekamp

Preben Asbjørnrød, Richard Fikse og Hans Husum fra Arendal ligger for øyeblikket på bronseplass under det pågående verdensmesterskapet i Soling i Italia. To dager og tre seilaser er unnagjort.

Nyhetsbrev

Gå til toppen