Søk i arkivet

Regatta

Dobbelt sveitsisk, men «Sira» beste klassiker i 8 m VM

Årets verdensmesterskap i 8 meter klassen, som ble avsluttet på Hankø idag, ble en utrolig jevn regatta der kun fire poeng skilte de fire beste båtene og utfallet var åpent til siste seilas.

8mR VM 2008: Kongelig opphenting i VM

Det så virkelig mørkt ut for Kong Haralds båt "Sira" i torsdagens første seilas under VM for 8-metere på Hankø. Ved første runding lå Kongen og hans menn helt nede på ellevteplass, men med mesterlig seiling klarte de å komme seg opp på en sjetteplass før målgang. I dagens andre seilas stemte alt bedre for Sira, og lederposisjonen i kampen om Sira Cup er styrket mot den finske båten Silja.

E-jolle VM 2008: Norge ligger på andre og fjerde etter 8 seilaser

Lite vind i den syvende seilasen gjorde at verken Kristian Skarseth (Asker) eller Marthe Enger Eide (Bærum) fikk noen topplassering. Etter VMs fjerde dag ligger Kristian 4 små poeng bak ledende finske Teemu Rantanen, mens Marthe på 4. plass har hele 31 poeng opp til tredjeplassen.

Dårlig start, men sterk opphenting av Kongen i VM

Kong Harald fikk det heller ikke idag helt til i starten på den første seilasen. «Sira» lå lenge midt i feltet, men mesterlig seiling gjorde det mulig for den kongelige ekvipasje å hente seg inn etter hvert.

Coville på rekordjakt

Franskmannen Thomas Coville forsøker seg nå på en av de klassiske rekordene i distanseseiling, den fra New York til Englands sydvestre spiss. For å slå rekorden til Francis Joyon må han klare overfarten på mindre enn seks dager og fire timer.

Norsk i tet under VM for E-joller

Etter tre dagers seilaser er det norsk i teten under verdensmesterskapet for E-joller som går i Portugal i disse dager.

E-jolle VM til Norge eller Finland

Etter hviledag på onsdag var det klart for 2 nye race i dag og medaljekandidatene skiller seg etter hvert ut

Fantastisk dag under 8mR-VM på Hankø: Kongen fortsatt i ledelsen blant klassikerne

Kong Haralds båt SIRA har beholdt lederposisjonen blant de klassiske båtene under VM for 8-metere på Hankø etter onsdagens to seilaser i fantastisk vær. – Det ser ut som om vi har bra fart under de fleste forhold, sier SIRA-mannskap Kjell Arne Myrann. I teten blant de moderne båtene har briter og kanadiere begynt å utfordre sveitserne.

Brest, Frankrike: Til verdens største maritime festival

Lengst vest i Frankrike ligger Brest som huser verdens største maritime festival frå 11.-17. juli. Meir enn 2000 historiske skip og båtar er venta og nesten 20 av desse er norske.

Idag kom godværet til Hankø

Seilerne fikk oppleve Hankø på sitt beste idag og Kong Haralds båt «Sira» beholder lederposisjonen blant de klassiske båtene under VM for 8-metere før hviledagen.

E-jolle VM 2008: Skarseth mistet ledelsen etter dag 2

Men fortsatt god innsats i Vila Real i Portugal. Marthe Enger Eide (Bærum) oppnådde dagens beste norske med en tredje plass i det tredje racet.

8mR VM 2008: Yquem leder VM på Hankø, Kongen nummer to av de klassiske båtene

Den sveitsiske båten "Yquem II" leder verdensmesterskapet for 8mR-klassen på Hankø etter første dag. Kong Harald og resten av mannskapet i "Sira" ligger nest best av de klassiske båtene og på en sjetteplass totalt etter spennende kniving med den finske båten "Silja".

Harald seiler som en konge og leder blant klassikerne

Kong Harald sliter med startene, men er ellers den som gjør minst feil på banen. Idag måtte flere av de moderne båtene se 70 år gamle «Sira» foran seg i mål

Nyhetsbrev

Gå til toppen