Søk i arkivet

Regatta

Volvo Ocean Race 2008–2009 Knut Frostad innrømmer strammere rammer

I morgen starter Volvo Ocean Race fra Alicante. VOR-sjef Knut Frostad sier han  gleder seg til racet, men innrømmer at permitteringer i Volvo er en kalddusj.

Soling Cup Original regatta med mange sjanser

Søndag 12. oktober arrangerer Asker & Bærum Solingklubb sin originale Soling Cup. Det er er lang regatta med flere delmål, der seilerne får nye sjanser gang etter gang.

Vil arrangere regatta uten regler

Den erfarne seileren Gurra Krantz, med America´s Cup og Volvo Ocean Race deltakelse bak seg, vil fornye seilsporten. Han mener forenkling må til.

Forberedt på pirater

Isfjellfaren i Volvo Ocean Race er denne gangen betydelig redusert. Til gjengjeld skal båtene gjennom områder der et er fare for sjørøvere

Telefonica Blue overtar favorittrollen

De fleste vi har snakket med i Alicante forventer Ericsson 4, Puma og Telefonica Blue på pallen etter avsuttet regatta, men i hvilken rekkefølge?

Katamaranbygger med stor suksess

Selv i konkurranse med VO70 er Extreme 40 katamaranene gjenstand for stor oppmerksomhet i Alicante. Svenske Marstrøm Composite som er ledende når det gjelder bygging av superraske katamaraner i eksotiske materialer er på plass for å føle seilingen på pulsen.

Portimao Global Ocean Race 40-fotere starter «runden» på søndag

I 2008–2009 blir «folksomt» på havet. Lørdag starter Volvo Ocean Race, 9. november starter Vendée Globe og på søndag – litt i skyggen av de to nevnte – starter shorthanded-seilasen Portimao Global Ocean Race.

Askøy tar over KM

Kretsmesterskapet for Tur og havseilere i Hordaland er satt til ny dato og med ny arrangør.

Ny kjøl under bygging

Ericsson teamet har innsett at de ikke vil få målebrev på kjølen til Ericsson 3 før starten lørdag. Nå er et italiensk firma igang med å bygge ny.

Volvo Ocean Race 2008–2009 Eivind Melleby bekreftet som ERICSSON-mannskap

Da er det offisielt at Eivind Melleby skal seile på den nordiske ERICSSON-båten til Cape Town. Han tar plassen til svenske Martin Strömberg – som ifølge en pressemelding fra ERICSSON er ute med en skadet hånd.

Avlyst, men gjenoppstår Askøy Seilforening redder KM

Hordaland Seilkrets bestemte seg nylig for å avlyse kretsmesterskapet for tur- og havseilere. Det likte Askøy Seilforening dårlig, og nå sørger de for at det tradisjonsrike mesterskapet går sin gang likevel.

SEILmagasinets Volvo Ocean Race-konkurranse TELEFONICA BLUE høyt på listen

Etter at TELEFONICA BLUE vant «in port race» i Alicante har den spanske båten klatret høyt på statistikken på SEILmagasinets VOR-konkurranse. Bli med i konkurransen og bli med i trekningen om VOR-effekter og en VIP-tur til Volvo Ocean Race i Stockholm!

Fearncup legges ned

En av de mest populære bedriftsregattaene feiret ifjor 20 års jubileum. Det ble shippingfolkets siste.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen