Søk i arkivet

Regatta

Kineserne kjemper mot algene

OL arrangørene i Qingdao kjemper mot klokken for å få fjernet algene i havnebassenget før OL starter. Med heroisk innsats fra  militære, fiskere og tusener av frivilligere regner man med at OL regattaen skal gå etter planen. Se videoen her

I morgen starter alvoret

Syv norske X-41 er klare for Gold Cup i København. Her er noen bilder fra treningen på XPO.

Seier til Landmark 43 i Irland

Franskmannen Jacques Pelletier i en Landmark 43 vant dagens seilas i IRC 0 klassen under CORK regattaen i Irland. Det var første gang seiersskuddet smalt for Claus Landmarks nye 43 foter

VM Europajolle Kristian Skarseth tok hjem sølvet

Kristian Skarseth har tatt sølvmedalje i E-jolle-VM. Etter spennende avslutningseilaser ble det klart at Asker-seileren kunne ta med seg medaljen hjem. Marte Enger Eide fra Bærum Seilforening endte på en sterk femteplass.

Roger Nilson navigerer for spanjolene

Med 59 årige Roger Nilson har Telefonica laget sikret seg en av de mest erfarne navigatørene i bransjen, men også irske Green DragonTeam har skaffet seg en merittert vaktsjef på laget.

Flest norske båter

På torsdag begynner X-Yachts Gold Cup. Hele 24-båter er fra Norge.

Mollatt på vei oppover listene

Etter gode plasseringer i gårsdagens seilaser under ungsdoms VM i århus, nærmer Mathias Mollatt seg topp ti posisjon.

5, 19, 29, 02

Fem døgn, 19 timer, 29 minutter og to sekunder lyder den nye transatlantiske rekorden for soloseilas på. Thomas Coville passerte for få minutter siden Lizards Point på sydvestpynten av England.

Extreme 40 katamaraner i Volvo Ocean Race

Etter at de superraske 40 fots katamaranene ble et populært innslag i havneregattaene i forrige Volvo Ocean Race, har Knut Frostad besluttet å gjenta suksessen

Brest Maritime Festival: Spektakulær fransk utgang på Norges dag

Som æresgjest er Norge sterkt representert på Brest Maritime Festival med blant anna båter og tradisjonelle båtbyggjarar. Sundag var det Norges Dag.

Trofeo SM La Reina-Rolex Cup CAM knakk og gikk rett til bunns

Under Trofeo SM La Reina-Rolex Cup i går fikk Luis Doreste og hans TP 52-mannskap en ubehagelig regattaslutt. Båten knakk og sank under bena deres!

OL-uttak engasjerer – Uttaket var ren plankekjøring

Det har stormet rundt Laser Radial-uttaket til OL i Beijing og sportssjefen i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen, har måtte tåle mye kritikk da Cathrine Gjerpen ble tatt ut som OL-seiler. Sportssjefen selv mener kritikken er ubegrunnet.

VM 8 mR Kongen vant Sira Cup i VM for 8-metere

Kong Harald og mannskapet på SIRA hadde ingen problemer med å sikre seieren i Sira Cup for klassiske båter under siste dag av VM for 8-metere på Hankø. Sveitsiske ALUETTE vant VM totalt etter en dramatisk avslutning.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen