Søk i arkivet

Regatta

Farr 40 til Larvik

24 og 25 mai er det duket for rankingregatta for tur- og havseilerene i Larvik. Regattaen står også på terminlisten for den nordeuropeisk Farr 40 flåten.

I akterstaget viser hvem du er Seilmakerflagg for deltagerbragd

Blant shorthanded-seilerne er det blitt attraktivt å seile med det såkalte «Cuba-flagget» – et rødt flagg med hvit stjerne – i akterstaget når du deltar i shorthandedregattaer. Det betyr at du har fullført tilsammen fem Watski Skagerrak TwoStar- eller Simrad OneStar-regattaer. Nå innføres det samme flagg- og «honnør»-systemet for Seilmakeren Doublehanded.

EM i Yngling Katastrofestart for de norske jentene

Det ble bokstavelig talt en svart dag for det norske Yngling-laget under åpningen av EM i Spania i dag. Etter en positiv åpning, røk forstaget i 2. seilas og i den tredje ble de flagget av for tjuvstart. Det betyr at de nå ligger nest sist.

Blir for tøft Eivind Melleby trekker seg fra Star-seiling uken før VM

Etter at nyheten sprakk om at seileresset Fredrik Lööf skal bli norsk, har Eivind Melleby tatt en tøff avgjørelse i dag. Han har bestemt seg for å trekke seg fra Star-satsningen for heller å takke ja til Klabbe Nylöfs tilbud om å seile Volvo Ocean Race.

EM i Yngling Tøff oppgave venter norske Yngling-jenter

I dag klokka 1100 startet EM for Yngling for damer der Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed skal forsvare de norske fargene. Mesterskapet går i Blanes i Spania, og 24 lag stiller til start i et knallhardt felt.

Verst tenkelig start for Ynglingjenene i EM

Etter de tre første seilasene ligger den norske Ynglingen bakerst i feltet. En DNF og OCS kan ødelegge mesterskapet for Siren Sundby & Co

Sterkt felt i Yngling EM som starter imorgen

Når Ynglingjentene starter sitt EM imorgen er det med alle de beste seilerne på plass. Da gjelder det for de norske jentene å forbedre resultatene fra påskeregattaen på Palma.

Tyskerne foretrekker Hallberg-Rassy

Da leserne av det tyske bladet «Yacht» ble bedt om å plukke ut drømmebåten deres, svarte et overveldende flertall: Hallberg-Rassy! Hele 21,5% avleserne – tre ganger mer enn noen annet fabrikat – mente båtene fra det svenske verftet var det de drømte om.

Gundersen/Bovim nr. 21 i 49er-EM Forlater Mallorca med opptur i lomma

Til tross for 21. plass sammenlagt i EM for 49er på Mallorca kan Christopher Gundersen og Frode Bovim gå ut av mesterskapet med en aldri så liten opptur i lomma: De vant gullfeltets siste seilas.

Seilmakeren Doublehanded Alle kom med, men nå er det fullt

– Jeg har en gledelig nyhet; vi har bestemt å slippe inn samtlige lag som står på venteliste i Seilmakeren Doublehanded, forteller Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening. Det betyr at regatta teller  hele 113 deltagere, hvilket er nesten en firedobling i forhold til i 2007!

Bli kjent med Anette Melsom Myhre sikter mot OL 2012

Anette Melsom Myhre fra Asker har OL 2012 i fokus, men allerede nå kan hun være en trussel for Elin Samdal når det gjelder OL-plassen i Laser Radial i Beijing. SEILtv møtte Anette i april i fjor, og du kan nå bli bedre kjent med henne.

EM i 49er på Mallorca Danmarks dag i Palmabukten

Det ble Danmarks dag under EM i 49er i går. De tok dobbelseier i to av heatene, mens det for Christopher Gundersen og Frode Bovim ble en grei dag på det jevne – uten noe glitrende enkeltstående høydepunkt. Men de er sikret plass i gullfinalen.

Nytt svensk lag imponerer i EM for 49erne

Det ble en ny frisk dag med skiftende kastevind på Palmabukta da 49erne gjennomførte sin andre EM dag. Foreløpig er det spansk i toppen, men et nytt svensk lag har imponert med jevn seiling i de vanskelige forholdene

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen