Søk i arkivet

Regatta

Rekord og så katastrofe for Coville

Fem minutter etter at Thomas Coville hadde forbedret 24 timers rekorden måtte franskmannen avbryte sitt forsøk på å slå Ellen MacArthur solorekord jorden rundt.

Shorthandedseilerne samles

Simen Løvgren har tatt initiativet til å samle shorthandedseilerne. Den første samlingen er lagt til Dronningen

God dag for Gundersen og Bovim

Den norske 49er duoen seilte jevnt og godt den andre dagen av VM for 49ere, og dermed ser det med ett lysere ut for  OL deltagelse

Neglespretten Over fjellet etter seiling

Hans Petter Lundgaard, Kristin Sogne Møller, Lasse Lund,Kjartan Fleten og Arild Mathiesen er Neglesprettens dedisert ivrigste deltakere. De satt piggdekk på Melges-hengeren og trakk båten fra Tønsberg til Bergen. 

Omstridte sikkerhetsregler gjeldende

Det nye året betyr også at de nye sikkerhetsreglene fra ISAF er gjeldende for alle som seiler havregatta. Her er de viktigste nye endringene.

Team LodeStar Store biffer med saus

Mens de fleste andre nyhetskanaler lanserer slankeprogrammer etter en hard ribbetid, kan SEILmagasinet eksklusivt presentere trendens rake motsetning; opp i vekt med Petter og Eivind. Og Star-båtens nye navn.

Neglespretten Isbryter måtte til for å kunne stille til start

Isvarselet arrangøren av Neglespretten, Åsane Seilforening, nylig sendte ut, var ikke fikk tatt ut av luften. Det fikk seilerne om bord i båtene HAWTHORN og VENTUS da de skulle buksere dem ut fra Bergens Seilforening.

Gundersen/Bovim i hard kamp om OL plass

VM for 49ere startet i Melbourne idag. Dette er Norges siste sjanse for å kvalifisere Norge til OL, og etter tre seilaser er den norske båten akkurat utenfor OL plassen

For mye på en dag Nyttårsseilas utsatt en dag

Stavanger Seilforening har endret datoen for utsettelsen av Subsea 7  Nyttårsseilasen. I stede for å utsette den en hel uke som først bestemt, er regattaen nå bare utsatt en dag. 

Tøffe forhold på Vestlandet Nyttårsseilas utsatt og isvarsel

Stavanger Seilforening har tatt den tunge beslutningen om å ustette Subsea 7 Nyttårseilas en uke på grunn av stormvarsel. I Bergen er det sent ut isvarsel til deltakerne i Neglespretten. 

Årets første regatta 37 båter klare for Neglesprett

Det kan bli friske forhold på Byfjorden i Bergen på lørdag. Det er meldt om frisk bris, overskyet og nullgrader for de 37 båtene som så langt har meldt seg på til Neglespretten. 

Nordmenn i årets første VM

49er seilerne Christopher Gundersen og Frode Bovim er på plass i Melbourne for VM i 49er som starter de første seilasene fredag. Mesterskapet blir viktig for de norske seilerne som får sin siste sjanse til OL kvalifisering.

America's Cup i flerskrogsbåter

Etter at Alinghi nektet å forhandle med Golden Gate Yacht Club om en tradisjonell America´s Cup regatta i 2009 eller senere, men isteden har appellert dommerens avslag på gyldigheten av den spanske challenger of record, går det nå mot en match mellom sveitserne og Larry Ellisons BMW Oracle team i 90 fots flerskrogsbåter.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen